Opening 1200 (1)

Paralympische Spelen van Beijing officieel geopend

04 maart 2022
Redactie

De Chinese president Xi Jinping heeft vrijdag in Beijing de Paralympische Spelen officieel geopend. Snowboarders Lisa Bunschoten en Chris Vos droegen namens TeamNL de Nederlandse vlag het Vogelnest-stadion van de Chinese hoofdstad binnen.

Xi hield geen toespraak, maar Andrew Parsons, de voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité, riep tijdens zijn speech op tot vrede in verband met de oorlog in de Oekraïne. Donderdag maakte het IPC bekend de Russische en Belarussische sporters van de Spelen te weren vanwege de rol van hun landen in de oorlog in Oekraïne. Dat land heeft wel twintig sporters afgevaardigd. In totaal doen er sporters uit 46 landen mee.

Voor TeamNL, dat wordt aangevoerd door chef de mission Esther Vergeer, komen acht sporters in actie. Behalve Lisa en Chris komt ook Renske van Beek bij het snowboarden in actie, aan het alpineskiën nemen Barbara van Bergen, Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Floris Meijer en Jeffrey Stuut deel. De skiërs komen vannacht al in actie voor hun eerste onderdeel, de afdaling.   

Gerelateerde artikelen