Sanne Verhagen Rio 2016 ANP 346914051

Sanne Verhagen stopt als topjudoka

02 maart 2022
JBN

Sanne Verhagen neemt per direct afscheid als topjudoka. De judoka van TeamNL kwam twee keer in actie op de Olympische Spelen. De in Best geboren judoka vertegenwoordigde Nederland in Rio de Janeiro en Tokio in de -57 kg. Eerder in haar carrière won Verhagen brons op de WK in Chelyabinsk. Sanne gaat zich nu richten op haar maatschappelijke carrière.

“Ik heb besloten te stoppen met topsport en me te gaan richten op mijn maatschappelijke carrière. Ik ben dankbaar voor de mooie momenten en ervaringen die topsport me heeft gegeven. Judo is en zal altijd een onderdeel uit blijven maken van mijn leven.” Met die woorden kondigde Sanne Verhagen vandaag haar afscheid aan.

Sanne Verhagen boekte haar grootste individuele succes in 2014. Op de WK judo in Chelyabinsk won Verhagen de bronzen medaille door in het finaleblok Sumiya Dorjsuren te verslaan. Eerder had ze al zilver gewonnen op de WK en EK junioren en de EK -23.

Later zou de inmiddels 29-jarige judoka nog vier keer op het podium staan van een IJF World Tour evenement. Verhagen werd in haar carrière vijf keer Nederlands kampioen waarvan twee keer bij de senioren. Met de Nederlandse vrouwenploeg won Verhagen goud op de EK in 2013.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams