Sluijters Boomhouwer Adams WK 23 BSR AGENCY 750X500

Handballers Iso Sluijters, Jeffrey Boomhouwer en Jasper Adams beëindigen hun interlandcarrière

24 januari 2023
NHV (Handbal)

Drie handballers van TeamNL hebben besloten om hun interlandcarrière te beëindigen. Iso Sluijters, Jeffrey Boomhouwer en Jasper Adams droegen dinsdag op het WK tegen Servië voor de laatste keer het oranje tenue. De drie hebben jarenlang in het Nederlands handbalteam gespeeld en waren onderdeel van de ploeg die de laatste jaren bezig is aan een succesvolle opmars.  

In juni 2019 schreven ze geschiedenis door zich voor de eerste keer in de historie te plaatsen voor een Europees kampioenschap. Het drietal maakte deel uit van de EK-selectie die als zeventiende eindigde op het eindtoernooi in januari 2020. Na een succesvolle EK-kwalificatiereeks plaatsten de handbalmannen zich ook voor het EK 2022. Na een knotsgek toernooi waarin corona een grote rol speelde, veroverde de ploeg een knappe tiende plaats.

Naast beide EK’s maakten Iso, Jeffrey en Jasper deel uit van de ploeg die uitkwam op het WK in Polen en Zweden. 

Iso Sluijters

Iso Sluijters maakte zijn debuut in het Nederlands team in januari 2009 tegen Oostenrijk. In totaal heeft hij 104 interlands op zijn naam staan waarin hij 191 goals maakte.

"Ik heb 
heel veel mooie tijden meegemaakt met het Nederlands team. Het hoogtepunt was voor mij het EK van vorig jaar, met daarbij natuurlijk de openingswedstrijd winnen tegen Hongarije met bijna 23.000 man publiek. De groei die ik heb meegemaakt met dit team en de bond is ongelofelijk. Er zijn nog stappen die moeten worden gezet om de wereldtop te halen, maar het gaat zeker de goede richting op. Ik ben trots en dankbaar voor mijn carrière, maar het is nu tijd voor andere prioriteiten."

Jeffrey Boomhouwer

Jeffrey Boomhouwer kwam in juni 2009 voor het eerst uit voor de Nederlandse handbalmannen, in en tegen Oekraïne. De 34-jarige handballer van Green Park/Handbal Aalsmeer speelde 101 interlands waarin hij 246 keer scoorde.

"Ik droomde ervan om prof te worden en te spelen voor het Nederlands team. Ik heb twaalf jaar mijn droom geleefd. Ik ben ontzettend trots en dankbaar voor degenen die mij tijdens mijn carrière hiermee geholpen hebben op wat voor manier dan ook. Ik blijf deze sport een warm hart toedragen. Deze groep is nog niet klaar! Hou ze in de gaten!"

Jasper Adams

Jasper Adams maakte zijn debuut in het Nederlands team in januari 2008. De 33-jarige speler van Kembit-Lions begon zijn interlandcarrière met een overwinning op Luxemburg (20-29). In totaal trok hij 107 keer het oranje tenue aan en was hij 206 keer trefzeker.

"Het was een geweldig avontuur waarin veel ups en downs zijn voorgekomen. De huidige groep wil ik bedanken voor het feit dat we echt een hecht team waren wat zich naar mijn mening dan ook uitbetaald binnen de lijnen. Ik ben trots dat ik vijftien jaar lang het oranje shirt heb mogen dragen en drie keer een groot eindtoernooi heb mogen meemaken. Iets waar ik vijftien jaar geleden alleen maar van heb kunnen dromen!"

 Foto: V.l.n.r. Jeffrey Boomhouwer, Iso Sluijters en Jasper Adams na hun laatste wedstrijd op het WK tegen Servië (BSR Agency).

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen