Maarten Meiners 2021 BSR_AGENCY.jpg

Maarten Meiners met skipensioen

28 augustus 2023
Redactie

Maarten Meiners heeft zijn sportcarrière beëindigd. De alpineskiër kondigde zijn sportieve pensioen vandaag aan op zijn Instagram-kanaal.

Maarten was op de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing, samen met Adriana Jelinkova, de eerste Nederlandse alpineskiër op de Winterspelen sinds 1952. Beide skiërs hadden eigenlijk niet voldaan aan de eisen van NOC*NSF, maar kregen dispensatie omdat vanwege de coronacrisis een optimale voorbereiding en een normaal World Cup-circuit niet mogelijk was.

Maarten, die over een bachelor economie en bedrijfskunde beschikt, kwam in de Chinese hoofdstad uit op de reuzenslalom. Daar eindigde hij op een verdienstelijke achttiende plaats.

"Ik kijk met veel voldoening terug op mijn skicarrière", aldus Maarten, "en ben dankbaar voor alle steun die ik heb ontvangen gedurende de jaren van coaches, trouwe sponsors, partners zoals de bond en het NOC*NSF, volgers, familie en vrienden. Ik heb ongelooflijke herinneringen en zal de opwinding van het racen op de piste en het dagelijks pushen van mijn grenzen enorm missen."

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams