Parijs pexels Jarod Barton 4859658 (1)

Wat maakt de Olympische Spelen van Parijs 2024 uniek?

07 december 2023
Redactie

Parijs maakt zich op voor de 33e editie van de Olympische Spelen. Door de hele stad wordt er hard gewerkt om het een onvergetelijk evenement te maken. Het belooft hoe dan ook uniek te worden, want er zijn enkele belangrijke verschillen opzichte van voorgaande edities. We zetten er vijf voor je op een rijtje.

50/50 verdeling
In Parijs is er volgend jaar voor het eerst een volledig gelijke verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke sporters. Vrouwen mochten voor het eerst deelnemen aan de Spelen in 1900, die eveneens plaatsvonden in Parijs. Toen deden er slechts 19 mee. Het is een mooie ontwikkeling dat na 124 jaar het aantal vrouwen op de Spelen nu gelijk is aan het aantal mannen.

Andere sporten
Breaking, ook wel breakdance genoemd, is een nieuwe sport op de olympische agenda. Volgens de organisatie van Paris 2024 maakt dit het sportfestival nog meer divers en artistieker. En het spreekt een jonge doelgroep aan. Honkbal, softbal en karate staan deze keer niet op het programma.

Opening op de Seine
Traditioneel worden de Spelen geopend met een grootse show in het Olympisch Stadion. In Parijs is de openingsceremonie voor het eerst niet in een stadion, maar in het hart van de stad, op de Seine. Op de oevers van de rivier worden tribunes gebouwd, zodat het publiek de show perfect kan volgen. De sporters van de deelnemende landen komen op boten aan de toeschouwers voorbij. Aan het eind van de tocht verzamelen de sporters zich en wordt de olympische vlam ontstoken.

Nieuwe afsluiter
Het programma van de editie van 2024 is ook anders dan anders. Met name het einde is niet zoals je gewend bent. Traditiegetrouw is de marathon bij de mannen de afsluiter van de Spelen. Maar in Parijs zijn het juist de vrouwen die voor het daverende slot moeten zorgen.

Hospitality-pakketten
In Parijs kunnen fans voor het eerst een hospitality-pakket kopen om hun favoriete sport bij te wonen. Hierbij krijg je meer dan een gewoon ticket. Afhankelijk van het niveau, kun je van tevoren in de juiste stemming komen in een luxe lounge, geniet je van een hapje en een drankje en krijg je een olympische souvenir als aandenken. Er zijn meerdere niveaus beschikbaar. Hoe dat precies werkt, is te lezen op de website van P1 Travel.

Zoals je kunt zien beloven de Olympische Spelen van Parijs 2024 veel moois. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot ze beginnen. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste updates!

Gerelateerde artikelen