Steve Wijler OS 2020 BSR AGENCY 900X600

Hoe kunnen de handboogschutters zich kwalificeren voor de Olympische Spelen?

17 april 2024
Handboogsport Nederland

Met de Olympische Spelen in aantocht staat voor de handboogschutters van TeamNL alles in het teken van het behalen van olympisch succes. Maar eerst moeten de startbewijzen voor de Spelen nog worden verdeeld.

Op de Spelen zijn er bij het handboogschieten vijf evenementen om medailles te behalen: individueel (m/v), teams (m/v), mixed.

Om zich te plaatsen voor de Spelen zijn er nog alle kansen. En eigenlijk is ieder toernooi hiervoor van belang. De handboogschutters hebben de volgende mogelijkheden om zich te kwalificeren:  

Europees Quota Toernooi: 5 - 7 mei 2024, Essen

Hier zijn individuele startbewijzen voor de Olympische Spelen te verdienen, voor de top 3 bij zowel de mannen als de vrouwen.

Europees Kampioenschap: 8 - 12 mei 2024, Essen

Hier zijn teamtickets (en dus drie individuele startbewijzen) voor de Olympische Spelen te verdienen. Eén teamticket voor de Europees kampioen bij de mannen en één voor de vrouwen. Mochten reeds gekwalificeerde landen het ticket pakken, dan gaat het startbewijs naar het eerstvolgende land.

Gaby Schloesser BSR AGENCY 900X600

Final Quota Toernooi: 14 - 17 juni 2024, Antalya

Hier zijn startbewijzen te verdienen zowel voor teams als individuen. Deelname aan dit toernooi vervalt als TeamNL zich al heeft gekwalificeerd tijdens het Europees kampioenschap in Essen.

Wereldranglijst per 24 juni 2024

De laatste tickets gaan naar de hoogst genoteerde landen die nog geen tickets hebben voor de Spelen. Hierdoor zijn alle evenementen van belang, om zo hoog mogelijk in de ranking te komen. Voor TeamNL staan er in ieder geval nog drie wereldbekers op het programma en een grand prix-toernooi.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen