20150626_Baku_Kim POlling_NLD.jpg

Kim Polling wil voor Italië gaan judoën

03 april 2024
JBN

Kim Polling komt niet langer uit voor TeamNL. De judoka heeft Judo Bond Nederland (JBN) verzocht om mee te werken aan een versnelde nationaliteitswijziging, zodat ze voor Italië kan uitkomen.

Kim Polling (33) woont en traint al een geruime tijd in Italië. Daarnaast heeft ze een Italiaanse echtgenoot en ook haar dochter groeit op in het land. Pasgeleden is er een onverwachte kans ontstaan voor haar, namelijk de mogelijkheid om te worden opgenomen in de topsportselectie van de Italiaanse politie en defensie.

Met deze selectie zou zij deel kunnen uitmaken van het Italiaanse judo team (met naar verwachting deelname aan de Olympische Spelen 2024), maar is ook de financiële toekomst van haar gezin verzekerd na haar actieve topsport carrière.

Na het zorgvuldig bestuderen en interpreteren van het beleid van de JBN over dit onderwerp, heeft het bestuur op 2 april 2024 besloten het verzoek van Kim te behandelen en positief te besluiten over de versnelde nationaliteitswijziging.

Het bestuursbesluit brengt onder meer met zich mee dat Kim Polling per direct het nationale programma van de JBN verlaat en dat zij niet meer namens Nederland geselecteerd en/of uitgezonden wordt naar internationale toernooien. Ook kan zij geen aanspraak meer maken op ondersteuning door de JBN en vervalt haar A-status. Deze beslissing is onomkeerbaar.

Kim Polling werd vier keer Europees kampioen in de categorie tot 70 kilogram. Ook won ze tweemaal brons op een WK. In 2016 deed ze in Rio mee aan de Olympische Spelen, waar ze in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Een jaar eerder veroverde ze goud op de Europese Spelen in Bakoe.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Kim Polling (@kimpolling)

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams