Puck Pieterse MTB 2023 BSR AGENCY 900X600

Mountainbikers gaan voor eremetaal in Parijs

19 juni 2024
KNWU

Puck Pieterse en Anne Terpstra zullen Nederland vertegenwoordigen bij het mountainbike tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

Bondscoach Gerben de Knegt ziet kansen voor beide rensters, mede op basis van de koersverkenningen in Parijs. “Dit parcours is vergelijkbaar met dat van Tokio qua lay-out. Grootse verschil is dat er nu veel gravel ligt. Iets wat absoluut in Puck haar straatje past.”

Talent Puck Pieterse won als debutant vorig jaar direct de wereldbeker. Met het prolongeren van haar Europese titel vorig maand is ze een serieuze kandidaat voor een olympische medaille. “Puck strijdt mee voor het eremetaal, zo simpel is het. Dat heeft ze ruimschoots bewezen en die rol pakt ze ook.”

Anne Terpstra pakte in Tokio een welverdiende vijfde plek, wat haar een belangrijke outsider maakt. “Anne kan met haar olympische ervaring slim gebruik maken van haar outsidersrol. Ze heeft de laatste jaren verschillende wereldbekers gewonnen en medailles gepakt. Ze kan die ervaring omzetten in iets heel moois.”

Startplek mannen onbenut

Bij de mannen blijft de verworven startplek onbenut. “Helaas hebben we op dit moment geen eliterenners die aan de NOC*NSF kwalificatie-eisen voldoen, ondanks onze inspanningen om hier een weg in te vinden. Uiteraard vind ik dat jammer. Tegelijkertijd zie ik binnen de groep onder 23 jaar heel veel potentie, waarmee we de weg richting LA 2028 gaan inzetten.”

Technisch directeur Wilbert Broekhuizen vult aan: “We kijken er enorm naar uit om de rensters in Parijs in actie te zien. Het is een mooi voorbeeld van hoe jong talent zich echt kan meten met het hoogste niveau. Puck en Anne maken de gehele TeamNL wielerselectie compleet. We reizen met veel vertrouwen af naar Parijs met 24 renners om te gaan vlammen in Oranje!”
 
De Olympische Spelen in Parijs worden geopend op vrijdag 26 juli. De vrouwenrace bij het mountainbike is op 28 juli, de mannen komen een dag later in actie.

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle