Puck Pieterse ES 2023 BSR AGENCY 1500X1000
Olympische Spelen Parijs 2024

Mountainbike (v)

  • 28 juli t/m 28 juli 2024
  • Vanaf 14:00
  • Olympische Spelen Parijs 2024
Terug naar het overzicht

Het mountainbiken tijdens de Olympische Spelen van Parijs is op 28 en 29 juli. Het parkoers is bij Colline d'Elancourt in Les Yvelines, met 231 meter het hoogste punt van de Parijse regio.

TeamNL bestaat uit:

  • Puck Pieterse (vrouwenrace)
  • Anne Terpstra (vrouwenrace)
  • Anne Tauber (reserve vrouwenrace)

Foto: Puck Pieterse tijdens de Europese Spelen in Warschau (BSR Agency).

Programma

28-7-2024:
14:00 - 16:30 uur: cross-country finale vrouwen

29-7-2024:
14:00 - 16:30 uur: cross-country finale mannen (geen Nederlandse deelname)

Kansen in het mountainbike

Bondscoach Gerben de Knegt ziet kansen voor beide rensters, mede op basis van de koersverkenningen in Parijs. “Dit parcours is vergelijkbaar met die van Tokio qua lay-out. Grootse verschil is dat er nu veel gravel ligt. Iets wat absoluut in Puck haar straatje past.”

Talent Puck Pieterse won als debutant vorig jaar direct de wereldbeker. Met het prolongeren van haar Europese titel vorig maand is ze een serieuze kandidaat voor een olympische medaille. “Puck strijdt mee voor het eremetaal, zo simpel is het. Dat heeft ze ruimschoots bewezen en die rol pakt ze ook.”

Anne Terpstra pakte in Tokio een welverdiende vijfde plek, wat haar een belangrijke outsider maakt. “Anne kan met haar olympische ervaring slim gebruik maken van haar outsidersrol. Ze heeft de laatste jaren verschillende wereldbekers gewonnen en medailles gepakt. Ze kan die ervaring omzetten in iets heel moois.”

Bij de mannen blijft de verworven startplek onbenut

Twee medailles voor Bart Brentjens

Nederland haalde in het verleden twee olympische medailles bij het mountainbiken. Beide staan op de erelijst van Bart Brentjens. In Atlanta 1996 werd de Limburger olympisch kampioen op dit onderdeel, dat toen voor het eerst op het programma stond. Acht jaar later veroverde Brentjens het brons in Athene. 

Let op

In het programma nemen we alleen de onderdelen op waarop TeamNL, eventueel, in actie komt. Alles onder voorbehoud van wijzigingen.

Ga naar de officiële website

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle