Aranxta Rus BJK Cup
Overig

Billie Jean King Cup: Slovenië-Nederland

  • 15 november t/m 17 november 2024
  • Vanaf 10:00
  • Slovenië
Terug naar het overzicht

Het TeamNL Billie Jean King Cupteam speelt van 15 tot en met 17 november in en tegen Slovenië in de playoffs. De inzet is een plek in de Wereldgroep en deelname aan de Billie Jean King Cup Qualifiers in 2025.

TeamNL bestaat uit:

Volgt

Captain Elise Tamaëla is tevreden met de loting: "Het is een goede loting, zeker als je kijkt naar de landen die we hadden kunnen treffen. Slovenië heeft wel goede en ervaren speelsters, een aantal heeft top100 gestaan. Maar met de huidige ranking van deze speelsters en hun resultaten van de afgelopen anderhalf jaar biedt het zeker mogelijkheden. Als we met ons sterkste team kunnen spelen, hebben we zeker kansen om te winnen”.

Het Nederlandse team plaatste zich in april in Portugal voor de playoffs na overtuigende winst in de zone Groep 1 Europa/Afrika. De winnaar van het duel in november mag zich volgend jaar via de Billie Jean King Cup Qualifiers proberen te plaatsen voor de Finals. De verliezer speelt verder in de zone Groep I.

Overige duels in de playoffs in november zijn:

Zwitserland – Servië
Kazachstan – Rep. Korea
Colombia – Frankrijk
Slovenië – Nederland
China – België
Oekraïne – Oostenrijk
Brazilië – Argentinië
Denemarken – Mexico

(Bron: KNLTB)

Arianne Hartono 2023 1200X900

Als topsporter weet je dat er nog een tweede carrière komt na je topsportleven. Arianne Hartono (27) dacht daar al vroeg over na en studeerde psychologie in de Verenigde Staten, voor ze professional tennisster werd.

Voormalige FED Cup

De Billie Jean King Cup is een jaarlijkse landencompetitie in het vrouwentennis. Het toernooi heette aanvankelijk Federation Cup en van 1995 tot 2020 stond het bekend als FED Cup. In totaal doen bijna 100 landen mee aan het toernooi, dat sinds 1963 wordt gehouden. 

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen