Egberink Kwartfinales
Overig

BNP Paribas World Team Cup

  • 1 mei t/m 7 mei 2023
  • Vanaf 10:00
  • Vilamoura
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 1 tot en met 7 mei strijden de rolstoeltennissers in het Portugese Vilamoura om de BNP Paribas World Team Cup. Tijdens de World Team Cup nemen de beste rolstoeltennissers van elk land het tegen elkaar op. 

TeamNL bestaat uit: 

Volgt

Davis Cup voor rolstoeltennissers
De BNP Paribas World Team Cup is het rolstoeltennis-equivalent van de Davis Cup en de Billie Jean King Cup in het tennis. Het evenement vindt sinds 1985 jaarlijks plaats, met elk jaar een ander land als gastheer. Er is een competitie voor mannen, vrouwen en sinds 2019 ook voor quads en junioren. 

Wat is het format?
De vier evenementen beginnen allemaal met een reeks groepswedstrijden. In elk groepsduel spelen de landen twee singles en een dubbelpartij tegen elkaar.

Het mannentoernooi begint met vier poules van vier landen, terwijl het vrouwentoernooi begint met vier poules van drie landen. Het quad-evenement en het junior-evenement beginnen beide met twee poules van vier landen. De beste landen gaan door naar de halve finales, die volgens het knockoutprincipe worden afgewerkt. De twee winnaars spelen de finale. 

Na de groepswedstrijden blijft het toernooi ook interessant voor de landen die dan niet meer om de medailles spelen. Want er zijn ook nog kwalificaties te verdelen voor de World Team Cup van 2024. 

Programma
Na de loting van zondag en de openingsceremonie op maandag, zijn er drie dagen met groepswedstrijden. Daarna volgen de halve finales en finales, met de dames- en quadfinales op zaterdag 6 mei en de mannen- en juniorfinales op zondag 7 mei.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen