Zoe Sprengers OKT 2024
Europees Kampioenschap

EK handbal

  • 29 november t/m 15 december 2024
  • Vanaf 18:00
  • Innsbruck
Terug naar het overzicht

De TeamNL Handbaldames zijn bij de loting voor het EK ingedeeld in groep F met Duitsland, IJsland en Oekraïne. De ploeg van de Zweedse bondscoach Per Johansson speelt alle poulewedstrijden in het Oostenrijkse Innsbruck. Het Europees kampioenschap wordt van 28 november t/m 15 december georganiseerd in Oostenrijk, Hongarije en Zwitserland.  

TeamNL bestaat uit:

Volgt

Nederland plaatste zich ongeslagen voor het EK. In de kwalificatiepoule werd tweemaal ruim gewonnen van Portugal: (38-27) en (25-36). Tsjechië bood in de uitwedstrijd goed partij, waardoor Nederland met één doelpunt verschil won (29-30). In de thuiswedstrijd werden de Tsjechen ruim verslagen (42-25). Op Finland werd door zowel de Nederland A-ploeg als door Nederland onder 25 jaar een overwinning geboekt met ruime cijfers (13-31) en (35-22).

De beste twee landen uit de poule plaatsen zich voor de Main Round, daarin kruisen groep A, B en C met elkaar en groep D, E en F. Als Nederland zich plaatst voor de Main Round, kruist de ploeg van bondscoach Per Johansson met (poule D) mogelijk Denemarken, Zwitserland, Kroatië of Faeröer Eilanden en (poule E) mogelijk Noorwegen, Oostenrijk, Slovenië of Slowakije. De wedstrijden in de Main Round worden gespeeld in Wenen.

Het EK wordt van 28 november t/m 15 december 2024 georganiseerd in gastlanden Oostenrijk, Hongarije en Zwitserland. De speelsteden zijn Innsbruck (poulefase) en Wenen (Main Round en finale weekend) in Oostenrijk. In Hongarije wordt er gespeeld in Debrecen (poulefase en Main Round). In het Zwitserse Bazel worden de poulewedstrijden afgewerkt van groep C en D.

Loting EK:

Groep A (Debrecen): Zweden, Hongarije, Noord-Macedonië, Turkije
Groep B (Debrecen): Montenegro, Roemenië, Servië, Tsjechië
Groep C (Bazel): Frankrijk, Spanje, Polen, Portugal
Groep D (Bazel): Denemarken, Zwitserland, Kroatië, Faeröer Eilanden
Groep E (Innsbruck): Noorwegen, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije
Groep F (Innsbruck): Nederland, Duitsland, IJsland, Oekraïne

Wedstrijdschema Nederland*:

29 november: Nederland - IJsland

1 december: Nederland - Duitsland

3 december: Oekraïne - Nederland

*Onder voorbehoud. 

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle