Handbal TeamNL Tess Lieder Nederland Portugal 2023
Wereldkampioenschap

Kwalificatie EK handbal: Finland-Nederland

  • 14 oktober t/m 14 oktober 2023
  • Vanaf 15:00
  • Karis
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

De TeamNL handbaldames melden zich in oktober voor de start van de kwalificatiereeks voor het EK 2024. De ploeg van bondscoach Per Johansson neemt het in de eerste interlandweek van het seizoen op tegen Portugal en Finland. Johansson heeft negentien spelers opgenomen in zijn definitieve selectie.

Selectie TeamNL Handbaldames

1. Lois Abbingh
2. Rinka Duijndam
3. Kelly Dulfer
4. Merel Freriks
5. Tamara Haggerty
6. Laura van der Heijden (zie foto van BSR Agency)
7. Yara ten Holte
8. Dione Housheer
9. Harma van Kreij
10. Tess Lieder
11. Angela Malestein
12. Kim Molenaar
13. Larissa Nusser
14. Estavana Polman
15. Inger Smits
16. Zoë Sprengers
17. Nikita van der Vliet
18. Kelly Vollebregt
19. Bo van Wetering

TeamNL Handbaldames starten EK-kwalificatie met zege

Op donderdag 12 oktober speelden de TeamNL Handbaldames op eigen bodem. In het Topsportcentrum Almere gingen ze tegen Portugal de strijd aan om de eerste punten. De TeamNL Handbaldames zijn gestart met een overtuigende zege. In Topsportcentrum Almere was Oranje met 38-27 te sterk voor Portugal. Bij het rustsignaal was het verschil al ruim: 20-14.

Zaterdag 14 oktober Finland - Nederland

De TeamNL Handbaldames vervolgen de EK-kwalificatie zaterdag 14 oktober a.s. met een uitwedstrijd tegen Finland in Karis. In het Finse Karis klinkt om 15:00 uur het beginsignaal.

De Nederlandse dames speelden één keer eerder in Finland. Op 13 december 1968 won de ploeg van bondscoach Jaroslav Mraz in Helsinki een oefeninterland met 8-22. Marianne de Meurichy, Adrie Meyer (beiden vijf goals) en Wil van Draanen (drie doelpunten) waren het meest trefzeker.

Groep 3 

Nederland is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 ingedeeld in groep 3. Zij nemen het in deze poule op tegen Tsjechië, Portugal en Finland. Tegen elke tegenstander wordt zowel uit als thuis een wedstrijd gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het EK. In totaal zullen er 24 landen deelnemen aan het toernooi.

Europees Kampioenschap Handbal 

Het Europees kampioenschap vindt plaats van 28 november t/m 15 december 2024. De speelsteden zijn Budapest en Debrecen (Hongarije), Innsbruck en Wenen (Oostenrijk) en Basel (Zwitserland). De drie organiserende landen en regerend Europees kampioen Noorwegen zijn rechtstreeks gekwalificeerd.

Door het wegvallen van een aantal grote speelsters uit het gouden team van 2019, zijn de jonkies van toen de basis van nu. Bekijk de video, waarin Bo van Wetering en Merel Freriks terug- én vooruitblikken.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle