Laura Van Der Heijden Ek 22 Nedspa 900X600
Wereldkampioenschap

Kwalificatie EK handbal: Nederland-Portugal

  • 12 oktober t/m 12 oktober 2023
  • Vanaf 19:30
  • Almere
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

De TeamNL handbaldames melden zich in oktober voor de start van de kwalificatiereeks voor het EK 2024. De ploeg van bondscoach Per Johansson neemt het in de eerste interlandweek van het seizoen op tegen Portugal en Finland. Johansson heeft negentien spelers opgenomen in zijn definitieve selectie.

Selectie TeamNL Handbaldames

1. Lois Abbingh
2. Rinka Duijndam
3. Kelly Dulfer
4. Merel Freriks
5. Tamara Haggerty
6. Laura van der Heijden (zie foto van BSR Agency)
7. Yara ten Holte
8. Dione Housheer
9. Harma van Kreij
10. Tess Lieder
11. Angela Malestein
12. Kim Molenaar
13. Larissa Nusser
14. Estavana Polman
15. Inger Smits
16. Zoë Sprengers
17. Nikita van der Vliet
18. Kelly Vollebregt
19. Bo van Wetering 

Op donderdag 12 oktober spelen de TeamNL Handbaldames op eigen bodem. In het Topsportcentrum Almere gaan ze tegen Portugal strijden om de eerste punten. Twee dagen later, op zaterdag 14 oktober wordt de kwalificatiereeks vervolgd met een duel tegen Finland. In het Finse Karis klinkt om 15:00 uur het beginsignaal.

Wil jij erbij zijn tegen Portugal?

Koop dan hier je tickets

www.handbal.nl/tickets

Nederland is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 ingedeeld in groep 3. Zij nemen het in deze poule op tegen Tsjechië, Portugal en Finland. Tegen elke tegenstander wordt zowel uit als thuis een wedstrijd gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het EK. In totaal zullen er 24 landen deelnemen aan het toernooi.

Het Europees kampioenschap vindt plaats van 28 november t/m 15 december 2024. De speelsteden zijn Budapest en Debrecen (Hongarije), Innsbruck en Wenen (Oostenrijk) en Basel (Zwitserland). De drie organiserende landen en regerend Europees kampioen Noorwegen zijn rechtstreeks gekwalificeerd.

Door het wegvallen van een aantal grote speelsters uit het gouden team van 2019, zijn de jonkies van toen de basis van nu. Bekijk de video, waarin Bo van Wetering en Merel Freriks terug- én vooruitblikken.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen