Xandra Velzeboer 2023 BSR AGENCY 900X600
Europees Kampioenschap

EK shorttrack

  • 12 januari t/m 14 januari 2024
  • Vanaf 10:00
  • Gdansk
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 12 tot en met 14 januari vindt in de plaats Gdansk, Polen, de Europese Kampioenschappen shorttrack plaats. Drie dagen lang zullen de Nederlandse shorttrackers er alles aan doen om de beste prestaties op de verschillende afstanden neer te zetten.

TeamNL bestaat uit:

Vrouwen:
Xandra Velzeboer
Selma Poutsma
Michelle Velzeboer
Yara van Kerkhof
Diede van Oorschot

Mannen:
Jens van ’t Wout
Teun Boer
Itzhak de Laat
Friso Emons
Kay Huisman

De selectiecommissie van de KNSB heeft het EK-team voor Gdansk gebaseerd op de prestaties op de eerder dit seizoen verreden Time-Trials in Heerenveen, het Nederlands Kampioenschap in Leeuwarden, de Dutch Open in Heerenveen en de eerste vier worldcupwedstrijden in Montréal (2), Beijing en Seoul, alsmede de voordracht van bondscoach Niels Kerstholt. Later wordt er zowel bij de vrouwen als de mannen nog een (niet meereizende)  reserve voor het EK aangewezen.

Suzanne Schulting mikte aanvankelijk op een rentree bij het EK in Polen. Maar zij heeft – na overleg met de technische en medische staf van TeamNL Shorttrack – besloten om nog een extra trainingsblok in te lassen, in plaats van het EK. Schulting richt zich nu op de worldcupwedstrijden 5 en 6 in respectievelijk Dresden (9-11 februari), Gdansk (16-18 februari) en vooral het WK in Rotterdam Ahoy (15-17 maart).

Alle niet-EK-gangers krijgen nog de mogelijkheid zich voor World Cup 5 (en mogelijk World Cup 6 en het WK) te kwalificeren tijdens speciale selectiewedstrijden op 13 en 14 januari in eigen land.

Programma

Volgt

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen