Else Praasterink WK 2022 BSR_AGENCY.jpg
Europese Spelen

Schoonspringen (vrouwen): 10-meterplatform

  • 23 juni t/m 23 juni 2023
  • Vanaf 10:00
  • Europese Spelen 2023
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 21 juni tot en met 2 juli zijn de Europese Spelen in Krakau en de omliggende regio Małopolska. Het schoonspringen is van 22 tot en met 28 juni in de Diving Arena in Rzeszów.

TeamNL bestaat uit:

Vrouwen

  • Celine van Duijn (3 meter synchroon en individueel)
  • Inge Jansen (3 meter synchroon)
  • Else Praasterink (platform 10 meter)


Vandaag wordt er gesprongen vanaf het 10 meterplatform. Alle deelnemers springen vijf keer. Er zijn 18 deelnemers. De beste twaalf (totaalscore van vijf sprongen) gaan naar de finale.

Update: Else heeft zich als zesde geplaatst voor de finale, met een score van 270,85 punten.

Programma 

23 juni:

10:00 uur: voorronde
20:00 uur: finale

Prima indruk

Else Praasterink (20) maakte in 2022 een prima indruk met haar sprongen vanaf het 10m-platform op het WK in Boedapest (11e) en het EK in Rome (8e). Zij is daarmee op dit onderdeel een waardige opvolgster van Celine van Duijn (30) die in 2018 tot Europees kampioene werd gekroond. Bij de Olympische Spelen van Tokio was Van Duijn de eerste Nederlandse finaliste op toren sinds 1928. Ze eindigde in Tokio als 10e.

Maak in deze video kennis met Else:

Livestream Europese Spelen

Bekijk de wedstrijden live!

Kwalificatie Parijs

De Europese Spelen in Polen zijn het toneel van 29 sporten. Achttien daarvan zijn tevens (mede) kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. TeamNL staat in Polen onder leiding van chef de mission Mark Huizinga.

Er zal worden gestreden in de volgende sporten: atletiek, badminton, basketbal 3x3, beach-handbal, beach-voetbal, BMX freestyle, boksen, breakdance, handboogschieten, judo, kano slalom, kano sprint, kickboksen, moderne vijfkamp, mountain running, mountainbiken, muaythai, padel, rugby sevens, schermen, schoonspringen, skispringen, sportschieten, sportklimmen, synchroonzwemmen, taekwondo, tafeltennis, teqball, triatlon.

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle