Marloes Steenbeek en Bregje de Brouwer BSR_AGENCY.jpg
Europese Spelen

Synchroonzwemmen (vrouwen): finale duet technische uitvoering

  • 22 juni t/m 22 juni 2023
  • Vanaf 18:00
  • Europese Spelen 2023
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 21 juni tot en met 2 juli zijn de Europese Spelen in Krakau en de omliggende regio Małopolska. Het synchroonzwemmen is van 21 tot en met 25 juni. Het wordt gehouden in het Aquatics Centre in Oświęcim.

TeamNL bestaat uit:

Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek. Noortje de Brouwer is reserve.

Opgaande lijn
Bij de Olympische Spelen van Tokio vormden Bregje en Noortje de Brouwer het nationaal duet. Na hun verdienstelijke negende plaats kon de tweeling de opgaande lijn niet samen doortrekken.

Noortje raakte geblesseerd, waardoor Bregje in 2022 met een nieuwe partner – Marloes Steenbeek – aan het WK in Boedapest en het EK in Rome meedeed. Na prima resultaten op het WK (twee keer 8e) en het EK (twee keer 5e), presteerden Bregje de Brouwer (24) en Marloes Steenbeek (18) ook in het voorjaar van 2023 uitstekend. Bij de World Cupfinale in het Spaanse Oviedo was hun score van 214.3355 punten zelfs goed voor een bronzen
medaille op de vrije kür. Een dag eerder hadden Steenbeek en De Brouwer ook al indruk gemaakt met een vierde plaats bij de technische uitvoering.

Bondscoach Esther Jauma was zeer tevreden met de progressie van het nationaal duet. “Na de World Cup in Egypte hebben we de moeilijkheidsgraad behoorlijk verhoogd. De resultaten in Oviedo geven veel vertrouwen voor de European Games en het WK, later dit jaar in het Japanse Fukuoka.”

Inmiddels is Noortje de Brouwer na een lange revalidatieperiode weer voldoende hersteld om als reserve mee te gaan naar Krakau en Fukuoka.

Programma synchroonzwemmen Europese Spelen 

Woensdag 21 juni, voorronde duet vrije kür. Marloes en Bregje als zevende naar finale.

Donderdag 22 juni, finale duet technische uitvoering (geen voorronde): zilver voor Marloes en Bregje met een score van 248.4283.

Zaterdag 24 juni, vanaf 17.00 uur finale duet vrije kür. Marloes en Bregje als zevende geplaatst.

Livestream Europese Spelen

Bekijk de wedstrijden live!

Kwalificatie Parijs
De Europese Spelen in Polen zijn het toneel van 29 sporten. Achttien daarvan zijn tevens (mede) kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. TeamNL staat in Polen onder leiding van chef de mission Mark Huizinga.

Er zal worden gestreden in de volgende sporten: atletiek, badminton, basketbal 3x3, beach-handbal, beach-voetbal, BMX freestyle, boksen, breakdance, handboogschieten, judo, kano slalom, kano sprint, kickboksen, moderne vijfkamp, mountain running, mountainbiken, muaythai, padel, rugby sevens, schermen, schoonspringen, skispringen, sportschieten, sportklimmen, synchroonzwemmen, taekwondo, tafeltennis, teqball, triatlon.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle