Barbara de Koning.jpg
Europese Spelen

Triatlon (vrouwen en mannen)

  • 27 juni t/m 28 juni 2023
  • Vanaf 10:00
  • Europese Spelen 2023
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 21 juni tot en met 2 juli zijn de Europese Spelen in Krakau en de omliggende regio Małopolska. De individuele triatlonwedstrijden zijn 27 en 28 juni rond Nowa Huta Lake in Krakau. De gemengde teamwedstrijd is 1 juli.

TeamNL bestaat uit:

Vrouwen

  • Barbara de Koning (individueel en mixed team relay)
  • Marit van den Berg (individueel en mixed team relay)

Mannen

  • Donald Hillebregt (individueel en mixed team relay)
  • Mitch Kolkman (individueel en mixed team relay)


Tweede grote kampioenschap 

Barbara de Koning en Marit van den Berg komen op dinsdag in actie bij de vrouwen. Voor De Koning, die dit voorseizoen vier Africa Cup-races op haar naam schreef, brengen de Europese Spelen dezelfde gevoelens naar boven als de Youth Olympic Games (YOG) in Buenos Aires in 2018. Daar eindigde ze als 15-jarige – en als jongste atleet in de race – als zesde. “De YOG was een heel mooie ervaring voor mij en ik kijk dan ook uit naar het evenement in Krakau ”, vertelt de nu 20-jarige Barbara.

Net als voor Barbara worden de Europese Spelen, na het EK in Madrid, voor Marit van den Berg haar tweede grote kampioenschap dit seizoen. De race in Madrid liep na een voedselvergiftiging uit op een teleurstelling en Marit  hoopt dan ook wat recht te zetten in Krakau. “Ik ben fit en ik hoop dat mijn zwemmen goed genoeg is zodat ik in een mooie fietsgroep terecht kom. Met het lopen komt het dan wel goed.”

Mini Olympische Spelen

Donald Hillebregt en Mitch Kolkman starten op woensdag bij de mannen. Ook Donald kijkt uit naar het evenement in Krakau. “Ik vind het enorm vet, zo’n groot evenement heb ik nog niet eerder meegemaakt. Het voelt een beetje als de kleine Olympische Spelen, en ik voel ook wel extra spanning. Ik ga heel erg mijn best doen en ga voor een plek bij de eerste twintig.”

Mitch Kolkman heeft de lat nog iets hoger gelegd. “Het is heel bijzonder om op zo’n podium mee te mogen doen”, vertelt hij. “Niet alle toppers zijn er en daardoor verwacht ik een mooie open strijd. Ik hoop van start tot finish leuk mee te doen en een plek in de top tien is het doel.”

De Koning, Van den Berg, Hillebregt en Kolkman komen op zaterdag ook nog uit in de mixed teamrelay, waarin net als in de individuele races punten voor de olympische ranking te verdienen zijn.

Programma:

Dinsdag 27 juni: vrouwen

Barbara de Koning 13e in 1:58:23
Marit van den Berg 41e in 2:11:05

Woensdag 28 juni: mannen

Mitch Kolkman 27e in 1:45:47
Donald Hillebregt 50e in 1:50:38

Zaterdag 1 juli 10.00 uur: mixed teamrelay 

Livestream Europese Spelen

Bekijk de wedstrijden live!

Kwalificatie Parijs

De Europese Spelen in Polen zijn het toneel van 29 sporten. Achttien daarvan zijn tevens (mede) kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. TeamNL staat in Polen onder leiding van chef de mission Mark Huizinga.

Er zal worden gestreden in de volgende sporten: atletiek, badminton, basketbal 3x3, beach-handbal, beach-voetbal, BMX freestyle, boksen, breakdance, handboogschieten, judo, kano slalom, kano sprint, kickboksen, moderne vijfkamp, mountain running, mountainbiken, muaythai, padel, rugby sevens, schermen, schoonspringen, skispringen, sportschieten, sportklimmen, synchroonzwemmen, taekwondo, tafeltennis, teqball, triatlon.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen