Estavana Polman 900X600 BSR AGENCY
Overig

Golden League: Nederland-Noorwegen

  • 4 maart t/m 4 maart 2023
  • Vanaf 19:00
  • Eindhoven
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

In de eerste week van maart komen de handbalvrouwen driemaal in actie in Nederland. Op 2, 4 en 5 maart spelen de dames in het Indoor Sportcentrum Eindhoven tegen achtereenvolgens Tsjechië, Noorwegen en Denemarken in de Golden League. 

TeamNL bestaat uit:

Lois Abbingh, Rinka Duijndam, Kelly Dulfer, Merel Freriks, Laura van der Heijden, Yara ten Holte, Dione Housheer, Angela Malestein, Kim Molenaar, Estavana Polman, Inger Smits, Zoë Sprengers, Nikita van der Vliet, Kelly Vollebregt, Bo van Wetering, Pipy Wolfs

Programma: 

Donderdag 2 maart
17:30 uur Noorwegen – Denemarken
20:00 uur Nederland – Tsjechië

Zaterdag 4 maart
16:30 uur Denemarken – Tsjechië
19:00 uur Nederland – Noorwegen

Zondag 5 maart
14:30 uur Noorwegen – Tsjechië
17:00 uur Nederland – Denemarken

Wat is de Golden League?
De Golden League is een samenwerking die Nederland, Noorwegen en Denemarken zijn aangegaan. De landen spelen onderling oefenwedstrijden in het jaar dat er geen EK-kwalificatie wordt gespeeld.

De Golden League wordt gespeeld in drie rondes. Elke ronde is een van de drie organiserende landen het gastland en wordt een vierde land uitgenodigd om mee te doen.

Op 29 september trapten onze handbaldames het eerste toernooi af in Denemarken. Het thuisland werd verslagen (22-30). Twee dagen later was Noorwegen een maatje te groot (19-27). Het oefentoernooi werd afgesloten met een overwinning op Zwitserland (25-38).

In voorbereiding op het EK werd de Golden League gehouden in het Noorse Stavanger. De ploeg van bondscoach Per Johansson schreef het toernooi op hun naam dankzij drie knappe overwinningen. Nederland was met ruime cijfers te sterk voor de Noren (24-33), won nipt van Brazilië (26-27) en trok de overwinning over de streep tegen Denemarken (26-25).

Begin maart is het de beurt aan Nederland om het toernooi te organiseren.

Wil jij erbij zijn?

koop dan hier je tickets

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen