Xan de Waard neddui OS 2020 BSR AGENCY.jpg
Olympische Spelen Parijs 2024

Hockey (v) Nederland - Japan

  • 3 augustus t/m 3 augustus 2024
  • Vanaf 10:30
  • Olympische Spelen Parijs 2024
Terug naar het overzicht

Het hockey tijdens de Olympische Spelen van Parijs is van 27 juli tot en met 9 augustus. Het toernooi wordt afgewerkt in het Stade Yves du Manoir. Een historische locatie. Het is namelijk de enige venue deze Spelen die ook honderd jaar geleden al werd gebruikt voor de Olympische Spelen. In 1924 was er de opening en vonden de atletiekwedstrijden er plaats. 

TeamNL bestaat uit:

Felice Albers, Joosje Burg, Luna Fokke, Yibbi Jansen, Marleen Jochems, Sanne Koolen, Renée van Laarhoven, Frédérique Matla, Freeke Moes, Laura Nunnink, Lisa  Post, Pien Sanders, Marijn Veen, Anne Veenendaal (k), Maria Verschoor, Xan de Waard.

Foto: Xan de Waard in actie tegen Duitsland op de Olympische Spelen in Tokio (BSR Agency).

Programma

Zaterdag 27 juli
20:15 uur: Nederland - Frankrijk

Maandag 29 juli
19:45 uur: Duitsland - Nederland

Woensdag 31 juli
20:15 uur: Nederland - China

Vrijdag 2 augustus
12:45 uur: België - Nederland

Zaterdag 3 augustus
10:30 uur: Nederland - Japan

Maandag 5 augustus
Kwartfinales vrouwen

Dinsdag 7 augustus
Halve finales vrouwen

Vrijdag 9 augustus
Finale vrouwen

TeamNL de grote favoriet

De hockeysters van TeamNL zijn in Parijs de torenhoge favoriet voor het goud. De ploeg van Paul van As is regerend Europees-, wereld- en olympisch kampioen.

Vrouwenhockey staat sinds 1980 op het programma van de Spelen. Tijdens de eerste editie, in Moskou, was Nederland ook kanshebber voor het goud. Maar de ploeg, een jaar eerder wereldkampioen geworden, bleef thuis uit protest tegen de inval van de Sovjet-Unie in Afghanistan.

Vier jaar later was het wel raak. In Los Angeles veroverde de equipe van bondscoach Gijs van Heumen het goud. Inmiddels is Nederland het succesvolste land in het vrouwenhockey. Na LA volgden nog olympische titels in 2008 (Beijing), 2012 (Londen) en 2021 (Tokio).

Van de huidige selectie hebben zeven spelers al een olympische titel op zak. Felice Albers, Sanne Koolen, Frederique Matla, Laura Nunnink, Pien Sanders, Marian Verschoor en Xan de Waard waren er in Tokio ook al bij.

Let op

In het programma nemen we alleen de onderdelen op waarop TeamNL, eventueel, in actie komt. Alles onder voorbehoud van wijzigingen.

Ga naar de officiële website

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle