Waterpolo (v) Canada - Nederland
- 4 augustus
- Vanaf 18:30 uur
- Olympische Spelen Parijs 2024
- 4 augustus t/m 4 augustus 2024
- Vanaf 18:30
- Olympische Spelen Parijs 2024
De waterpolowedstrijden tijdens de Olympische Spelen van Parijs vinden plaats van 27 juli tot en met 10 augustus. De groepswedstrijden worden gespeeld in het Centre Aquatique in Saint-Denis en de finales in de Paris La Défense Arena in Nanterre. Onze waterpolodames zitten in poule A, samen met Australië, China, Canada en Hongarije.
TeamNL bestaat uit:
Laura Aarts (keepster), Vivian Sevenich, Simone van de Kraats, Kitty Lynn Joustra, Brigitte Sleeking, Maartje Keuning, Sabrina van der Sloot, Bente Rogge, Lieke Rogge, Nina ten Broek, Sarah Buis (keepster), Iris Wolves en Lola Moolhuijzen.
Foto: Simone van de Kraats (BSR Agency).
Programma
27-7-2024:
14:00 uur: Nederland - Hongarije 10-8
29-7-2024:
18:30 uur: China - Nederland 15-11
31-7-2024:
14:00 uur: Nederland - Australië 7-7 (Nederland verliest na strafworpen)
4-8-2024:
18:30 uur: Canada - Nederland 11-20
6-8-2024: kwartfinales
8-8-2024: halve finales
10-8-2024: finale en duel om brons
De Olympische Spelen live kijken
Wil jij niks missen van de Olympische Spelen in Parijs? Kies dan voor HBO Max. Op dit platform vind je streams van alle 45 sporten!
Verschillen minimaal
Bondscoach Evangelos Doudesis: “De verschillen tussen de teams bij de top-10 van de wereld zijn minimaal. Het wordt in Parijs een superinteressant toernooi. We kunnen allerlei verschillende scenario’s bedenken Ons eerste doel is goed spelen, groeien in de poule en zorgen dat we ons plaatsen voor de kwartfinales. Daarna begint het toernooi.”
Over zijn selectie voor de Spelen zegt hij: “Het team is een samenstelling van unieke karakters en ervaren speelsters. We hebben vaak in deze formatie gespeeld de afgelopen jaren. Met veel multifunctionele speelsters die ook verschillende tactische systemen beheersen. Bovendien hebben we meerdere alternatieven voor alle posities."
Derde deelname
Onze waterpolovrouwen doen in Parijs voor de derde keer mee aan de Olympische Spelen. Het debuut was in 2000 in Sydney. Dat was tevens de eerste keer dat deze sport voor vrouwen op de agenda stond. Nederland eindigde Down Under op de vierde plaats. Acht jaar later was TeamNL er opnieuw bij. De formatie van Robin van Galen won in Beijing verrassend het goud, door in de finale titelfavoriet de Verenigde Staten te verslaan.
In Londen en Rio misten onze waterpolosters de Spelen. In Tokio eindigde Nederland op de zesde plaats. Van de huidige selectie waren Kitty-Lynn Joustra, Maartje Keuning, Simone van de Kraats, Vivian Sevenich, Brigitte Sleeking, Sabrina van der Sloot en Iris Wolves er drie jaar geleden ook bij. Evangelos Doudesis was in Japan assistent-bondscoach.
Lola Moolhuijzen en Nina ten Broek behoren tot de debutanten. Hun opa's, Ad Moolhuijzen en Fred van Dorp, speelden samen tijdens het olympisch waterpolotoernooi van Mexico 1968.
Als wereldkampioen van 2023 en Europees kampioen van 2024, gaan onze waterpolosters in Parijs voor olympisch eremetaal.
Let op
In het programma nemen we alleen de onderdelen op waarop TeamNL, eventueel, in actie komt. Alles onder voorbehoud van wijzigingen.
Gerelateerde sporters
Gerelateerde teams
Gerelateerde artikelen
Toon alle artikelen-
Waterpoloster Lola Moolhuijzen: 19 jaar en al wereldkampioen
Waterpoloster Lola Moolhuijzen is pas 19 jaar, maar behoort inmiddels tot de vaste krachten van het Nederlands team. Ze komt…
Lees artikel -
Laura Aarts wil weer de beste waterpolokeepster van de wereld worden
Laura Aarts gold als één van de beste waterpolokeepsters ter wereld. In 2019 stopte ze ineens bij TeamNL en een…
Lees artikel -
Met of zonder publiek: Sabrina van der Sloot wil naar de Spelen
WK-zilver en EK-medailles in alle kleuren: waterpoloster Sabrina van der Sloot (29) heeft heel wat eremetaal in haar prijzenkast hangen.…
Lees artikel -
Iris Wolves: "Niet verwacht dat deur naar Nederlands team nog open zou staan"
Ze dacht eigenlijk dat het niks meer zou worden met haar waterpolocarrière. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is…
Lees artikel