Laila van der Meer Bjarne Bouwer Medemblik 2021.jpg (1)
Olympische Spelen Parijs 2024

Zeilen Nacra 17 medalrace

  • 7 augustus t/m 7 augustus 2024
  • Vanaf 12:00
  • Olympische Spelen Parijs 2024
Terug naar het overzicht

Het zeilen tijdens de Olympische Spelen van Parijs is van 28 juli tot en met 8 augustus. De wedstrijden worden gevaren op de Middellandse Zee bij Marseille.

Van 3 tot en met 7 augustus vinden de olympische races plaats in de  Nacra 17-klasse. Deze klasse wordt ook wel aangeduid als de mixed multihull. 

TeamNL bestaat uit:

  • Laila van der Meer (stuurvrouw)
  • Bjarne Bouwer (bemanning)

Foto: Laila van der Meer en Bjarne Bouwer.

Programma:

De planning is dat dagelijks de eerste races om 12:00 uur beginnen, maar afhankelijk van het weer kan dit later worden. Ook kunnen races worden geschrapt.

3 augustus

Nacra 17: race 1, 2 en 3

4 augustus

Nacra 17: race 4, 5 en 6

5 augustus

Nacra 17: race 7, 8 en 9

6 augustus

Nacra 17: race 10, 11 en 12

7 augustus

Nacra 17 medalrace (eventueel Van der Meer/Brouwer)

Hoe werkt het?

Alle deelnemers starten tegelijkertijd aan de wedstrijd. Dat noemen we fleetracen. Dagelijks worden er drie races gezeild. De winnaar van elke race krijgt 1 punt, de nummer 2 krijgt 2 punten etc. Na alle reguliere wedstrijden wordt het minste resultaat geschrapt. De beste tien boten zeilen afsluitend de medalrace, waarin dubbele punten worden uitgedeeld. Degene met aan het eind het minste aantal punten wint het toernooi.

Historie

Zeilen stond al op het programma van de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 in Athene. De wedstrijden konden echter niet doorgaan vanwege het slechte weer. De eerste olympische zeilwedstrijden waren daarom in 1900 in Meulan (ten westen van Parijs).

Sindsdien zijn de categorieën waarin wordt gevaren voortdurend in ontwikkeling. In Marseille wordt er in tien disciplines om de medailles gezeild: vier bij de mannen, vier bij de vrouwen en twee gemengde boten. 

ILCA 6 (v), ILCA 7 (m), 49erFX (v), 49er (m), windsurfen (iQfoil, m/v), kitesurfen (Formula Kite, m/v), Nacra 17 (mixed), 470 (mixed).

Behalve in de 470 en de Formula Kite voor mannen doet TeamNL overal aan mee.

Let op

In het programma nemen we alleen de onderdelen op waarop TeamNL, eventueel, in actie komt. Alles onder voorbehoud van wijzigingen.

Naar de officiële website

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle