Martina Wegman OS 2020 BSR AGENCY 750X500
Wereldkampioenschap

Wereldbekerfinale

  • 5 oktober t/m 8 oktober 2023
  • Vanaf 13:45
  • Vaires-Sur-Marne
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Tijdens de finales van de 2023 ICF slalom wereldbekerwedstrijden in Vaires-Sur-Marne te Parijs van 5-8 oktober, strijden de Nederlandse kanoërs voor hun olympische kwalificatie.

TeamNl bestaat uit:

Vrouwen: Martina Wegman en Lena Teunissen

MAnnen: Joris Otten

Voor Lena Teunissen en Martina Wegman kan dit de laatste wedstrijd in de nationale selectie zijn in de K1-klasse. Martina heeft op dit moment een voorsprong op Lena. Joris Otten heeft bij de mannen in de C1 een plaats bij de eerste 12 landen nodig voor een NOC*NSF prestatie-eis.

Nationale selectie vrouwen nog niet afgerond

In de dames K1 hebben Martina Wegman en Lena Teunissen beiden volledig voldaan aan de prestatie-eisen van NOC*NSF en strijden zij nog onderling om dat ene olympisch ticket, aangezien er per land en per discipline maar één startbewijs is. Door de vierde plek van Wegman op het WK dit jaar, is Nederland al geplaatst als land voor deelname aan de Spelen.

Het Watersportverbond heeft met de sporters en NOC*NSF een nationaal selectiedocument opgesteld om te bepalen wie dat exclusieve ticket krijgt. Wegman heeft 21 punten en Teunissen 4. Als één van de sporters na deze Wereldbeker in Parijs tenminste 15 punten voor staat, is de selectie afgerond. Als dat niet het geval is valt de beslissing na het EK van 2024.

Otten top 12

Joris Otten veroverde eerder ook al een landenplek voor Nederland in de C1. Als Joris tijdens deze wereldbekerfinale een top 12 landen resultaat neerzet, voldoet hij volledig aan de prestatie-eisen van NOC*NSF en dan is de Brabander zo goed als zeker van een Olympisch ticket voor de Spelen in 2024. Otten heeft op dit moment geen concurrent uit eigen land voor het enige startbewijs. Definitieve kwalificatie zal worden toegekend na afloop van de laatste wedstrijd nationale selectie in het voorjaar van 2024.

Foto: Martina Wegman op de Olympische Spelen in Tokio (BSR Agency).

Programma, uitslagen en live video verslag:

canoeicf.com

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen