Niek van der Velden NSkiV.jpg
Wereldbeker

Wereldbeker slopestyle

  • 10 februari t/m 12 februari 2023
  • Vanaf 18:00
  • Calgary
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 10 tot en met 12 februari vindt de wereldbekerwedstrijd snowboard slopestyle van Calgary plaats. Op 9 en 10 februari is er ook een wereldbeker halfpipe. Daar doen geen Nederlanders aan mee.

TeamNL bestaat uit:

Niek van der Velden, Sam Vermaat en Melissa Peperkamp

Programma slopestyle: 

Kwalificatie (m): vrijdag 10 februari 18:00 uur
Kwalificatie (v): zaterdag 11 februari 18:00 uur
Halve finale (m): zaterdag 11 februari 21:00 uur
Finale (v): zondag 12 februari 18:00 uur
Finale (m): zondag 12 februari 20:00 uur

(Nederlandse tijden. In Calgary is het acht uur vroeger.)

Oversteek
De nationale selectie snowboard freestyle heeft de oversteek gemaakt naar Noord-Amerika. Afgelopen weekend stonden ze daar aan de start van de World Cup slopestyle in Mammoth Mountain (VS). 

De hoogtepunten van dit seizoen tot afgelopen weekend waren de finaleplaatsen voor Niek van der Velden (vierde in Copper Mountain) en Melissa Peperkamp (vierde in Edmonton, zevende in Kreischberg).

Ook afgelopen weekend toonden zowel Melissa als Niek zich weer op het Noord-Amerikaanse continent. Niek kwalificeerde zich als vijfde voor de finale, terwijl Melissa zich met een zevende plek ook voor de finale kwalificeerde. Wegens de harde wind waren de organisatoren genoodzaakt de finale te cancelen. De resultaten uit de kwalificaties werden daardoor uiteindelijk genoteerd als eindresultaten. 

Sam Vermaat was de laatste weken goed op dreef en toont momenteel veel progressie. In Mammoth Mountain kon de Nederlander echter niet de gewenste run landen, ondanks dat het gevoel goed was. Vermaat moest zich daarom ditmaal tevreden stellen met een 44e plek. Casper Wolf kwam ten val in de training, kneusde enkele ribben en besloot uiteindelijk om niet te starten. De situatie verbeterde de afgelopen dagen onvoldoende en dus heeft Casper samen met de trainers besloten om niet deel te nemen in Calgary en al eerder terug te vliegen naar huis. (NSkiV)

 

Live kijken?

Alle World Cups snowboarden zijn live te volgen bij Eurosport en discovery+. Klik hier voor meer informatie over Eurosport en discovery+.

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle