Pim Ronhaar EK 2023 BSR_AGENCY.jpg
Wereldbeker

Wereldbeker

  • 3 december t/m 3 december 2023
  • Vanaf 13:40
  • Flamanville
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Op 3 december rijden de veldrijders in het Franse Flamanville hun zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. 

Nederlandse deelname:

Vrouwen: Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Inge van der Heijden, Annemarie Worst, Manon Bakker, Shirin van Anrooij, Denise Betsema, Leonie Bentveld, Lauren Molengraaf, Femke Gort.

Mannen: Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar, Ryan Kamp, Corné van Kessel, Stan Godrie, Mees Hendrikx, Luke Verburg.

Aanvang vrouwen elite: 13:40 uur
Aanvang mannen elite: 15:10 uur

De winnaars van de elitewedstrijden van afgelopen weekeinde in Dublin, Lucinda Brand en Pim Ronhaar, zijn blikvangers in Flamanville. Datzelfde geldt voor Shirin van Anrooij, die na een pauze terugkeert in het veld. Wereldkampioene Fem van Empel en Nederlands kampioene Puck Pieterse ontbreken in Frankrijk.

Na een succesvol weekend – want ook belofte Tibor del Grosso won in Dublin – staan in Flamanville opnieuw alleen de elitecategorieën aan de start. Bondscoach Gerben de Knegt hoopt op nieuw succes voor de Nederlandse veldrijders. "Mooi om te zien dat Pim in Dublin zijn goede vorm bevestigt met een tweede overwinning, waarmee hij ook in de wereldbekerstand een goede zaak doet. Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis zijn ook weer van de partij en ik had in de selectie ook ruimte voor bijvoorbeeld Luke Verburg, die weer wat extra crossritme kan opdoen en punten kan scoren voor een betere startpositie."

"Ook bij de vrouwen was die ruimte er voor Femke Gort. Bij de vrouwen zagen we in Dublin Lucinda Brand de stijgende lijn doortrekken met winst. Zij staat ook op de rol voor Flamanville. Ook wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvarado rijdt in Flamanville, net als Shirin van Anrooij, die weer mee komt doen in het veld. Fem van Empel en Puck Pieterse slaan deze wedstrijd over met het oog op de rest van de winter en de andere wielerdisciplines waar ze komend jaar weer in willen uitblinken. Voor mij zijn dat logische keuzes. Bovendien is het een opsteker dat we met veel verschillende rensters kunnen winnen, ook als we toppers als Puck en Fem moeten missen."

Foto: Pim Ronhaar (BSR Agency).

Bekijk hier een video over Puck Pieterse en Fem van Empel, die naast het veldrijden ook succesvol zijn bij het mountainbiken.

Wereldbeker 2022/2023

15 oktober: Waterloo (VS)

29 oktober: Maasmechelen (Bel)

12 november: Dendermonde (Bel)

19 november: Troyes (Fra)

26 november: Dublin (Irl)

3 december: Flamanville (Fra)

10 december: Val di Sole (Ita)

17 december: Namen (Bel)

23 december: Antwerpen (Bel)

26 december: Gavere (Bel)

30 december: Hulst

7 januari: Zonhoven (Bel)

21 januari: Benidorm (Spa)

28 januari: Hoogerheide

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle