Ceylin del Carmen Alvarado Foto Cor Vos.jpg

Ceylin del Carmen Alvarado: “Romeo Santos haalt de Dominicaanse in mij naar boven”

04 november 2020
Richard Schoonderwoert

Muziek geeft vleugels, kracht, motivatie. Het zorgt voor mooie herinneringen, maar kan ook steun geven als het tegenzit. Onze sporters geven ons een inkijkje in hun playlist. Vandaag Ceylin del Carmen Alvarado. De Rotterdamse werd in februari wereldkampioen veldrijden. Zaterdag strijdt ze in Rosmalen om de Europese titel.

Romeo Santos & Aventura – Mi corazoncito 

Ik ben geboren in de Dominicaanse Republiek. Ik heb daar tot mijn vijfde jaar gewoond. Ik draai soms ook nog wel eens Dominicaanse muziek. Romeo Santos bijvoorbeeld. Die maakt typisch Dominicaanse muziek. Wat daar kenmerkend voor is? Het is vrolijk, dansmuziek! Dat vooral. Het is niet zo dat het herinneringen oproept of zo, maar als ik dat hoor komt de Dominicaanse in mij naar boven, haha. Lekker dansen. Een van de beste nummers van Romeo Santos vind ik Mi corazoncito. Toen was hij nog zanger van de band Aventura. Ik draai het als ik me heel vrolijk voel. Daar kan ik lekker op los gaan.

Tina Turner - Private dancer

De reden dat ik muziek luister is afhankelijk van mijn stemming. Soms is het om te relaxen, soms om me op te peppen, soms is het ter motivatie. Of gewoon als ik blij ben of om mee te dansen. Ik luister echt naar van alles en nog wat. Ik vind het wel heel leuk om naar muziek uit de eighties, nineties en zeroes te luisteren. Mensen vinden dat heel gek omdat het voor mijn tijd is. Dat klopt, maar ik vind het gewoon heel lekkere muziek. Jennifer Lopez, Whitney Houston. En ook Tina Turner, Simply the best of Private dancer. Dat is een lekker meezingnummer.

Freestylers – Push up 

Push up van Freestylers is zo’n nummer dat ik graag luister als ik op de roller zit, of op de fiets tijdens een training. Het heeft zon goede beat, een lekker ritme, daar kan je hard op gaan op de fiets. Zo’n training duurt wel één tot anderhalf uur. Ik heb daar niet een speciale lijst voor. Ik luister dan meestal naar een mix van nummers die ik op mijn Spotify-lijst heb staan. Nee, daar zit niet een bepaalde opbouw in of zoiets. Gewoon allemaal door elkaar.

Carrie Underwood – The Champion

In februari werd ik wereldkampioen veldrijden. Als ik het nummer The Champion hoor van Carrie Underwood moet ik daar wel aan terugdenken. De tekst bevat een aantal dingen die te maken hebben met wat een kampioen moet doen en laten om te winnen. Dat kan ik wel linken aan die dag en aan het feit dat ik zelf wereldkampioen ben. Wat voor dingen? Nou, luister maar eens naar de tekst. Die dingen, haha. 
 
The C is for the courage I possess through the drama 
H is for the hurt but it's all for the honor 
A is for my attitude working through the patience 
Money comes and goes so the M is for motivation 
Gotta stay consistent, the P is to persevere 
The I is for integrity, innovative career 
The O is optimistic, open and never shut 
And the N is necessary 'cause I'm never giving up 

See they ask me how I did it, I just did it from the heart 
Crushing the competition, been doing it from the start 
They say that every champion is all about his principle

Luister hier de hele TeamNL playlist take-over van Ceylin del Carmen Alvarado:

Beluister hier de complete TeamNL-playlist, de nummers waar onze sporters op vlammen 🔥

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen