Simone van de Kraats OS 2020 ausned ORANGE PICTURES.jpg
Wereldkampioenschap

WK waterpolo (v): Kazachstan-Nederland

  • 18 juli t/m 18 juli 2023
  • Vanaf 02:00
  • Fukuoka
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 16 tot en met 29 juli is het WK waterpolo in het Japanse Fukuoka. De Nederlandse waterpolodames spelen in de groepsfase in Poule B tegen Spanje, Israël en Kazachstan. 

TeamNL bestaat uit:

Bondscoach Evangelos Doudesis kan bij het WK elk duel dertien van de volgende speelsters opstellen: Laura Aarts (Dunaujvaros, Hongarije, doel), Sarah Buis (UZSC, doel), Vivian Sevenich, Simone van de Kraats (CN Mataro, Spanje), Marit van der Weijden (GZC Donk), Maartje Keuning, Sabrina van der Sloot (CN Sabadell, Spanje), Nina ten Broek (CN Terrassa, Spanje), Iris Wolves (Glyfada, Griekenland), Maxine Schaap (Pebliscito Padova, Italië), Kitty Lynn Joustra, Brigitte Sleeking (Vouliagmeni NC, Griekenland), Bente Rogge, Lieke Rogge, (ZV De Zaan) en Lola Moolhuijzen (Polar Bears).

Iris Wolves OKT 2021 ANP-427408564.jpg

Onze waterpolosters kunnen zich op het WK in Japan kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Lees hier hoe het zit:

Programma TeamNL*:

Zondag 16 juli, 05:00 uur: Nederland-Spanje 7-6

Dinsdag 18 juli, 02:00 uur: Kazachstan-Nederland

Donderdag 20 juli, 13:30 uur: Israël-Nederland

*Nederlandse tijden. In Japan is het 7 uur later.

Strijden om poulewinst
Normaliter gaat Oranje, de nummer 3 van het afgelopen WK, met Europees kampioen Spanje strijden om de poulewinst. Die plek is goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de kwartfinales op 24 juli. De nummers 2 en 3 van de ‘Nederlandse’ poule B spelen op 22 juli eerst nog een kruiswedstrijd tegen de nummers 3 en 2 van Poule A, bestaande uit China, Frankrijk, Verenigde Staten en Australië.

De halve finales van het vrouwentoernooi worden gespeeld op 26 juli en de medailleduels op 28 juli. De nummers 1 en 2 van dit WK zijn direct geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs.

De volledige loting bij de vrouwen is als volgt:

Poule A: China, Frankrijk, Verenigde Staten, Australië
Poule B: Spanje, Israël, Nederland, Kazachstan
Poule C: Brazilië, Griekenland, Italië, Zuid-Afrika
Poule D: Canada, Nieuw-Zeeland, Hongarije, Japan

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen