Rachel Klamer Gold Coast 2016.jpg
Wereldkampioenschap

World Triathlon Championship Series Finals

  • 17 oktober t/m 20 oktober 2024
  • Vanaf 12:00
  • Torremolinos
Terug naar het overzicht

Van 17 tot en met 20 oktober zijn de World Triathlon Championship Finals in Torremolinos. Aan het eind is bekend wie zich wereldkampioen triatlon 2024 mogen noemen.

TeamNL bestaat uit:

Volgt

World Triathlon Championship Series

De World Triathlon Championship Series is een jaarlijkse reeks triatlonwedstrijden die sinds 2009 op de kalender staat. Per wedstrijd worden punten vergeven. Degene die over de gehele reeks het beste heeft gepresteerd, mag zich wereldkampioen triatlon noemen.

De laatste wedstrijd van het seizoen staat bekend als de grand final. Daar zijn voor de deelnemers extra punten te verdienen.

Bij de WTC Series worden afwisselend de standaardafstand (ook wel de olympische afstand) en de sprint afgewerkt. De standaard bestaat uit 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen, de sprint is van alles de helft. 

Tijdens het Paris 2024 Olympic Test Event, gehouden van 17-20 augustus 2023, waren ook punten te verdienen voor de ranglijst van de World Triathlon Championship Series van dit jaar. Dit seizoen tellen de beste vier scores plus de Championship Finals in Pontevedra mee voor de Series Rankings.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle