Nicholas Heiner Prinses Sofia Cup 2019

Europees brons voor Nicholas Heiner in Athene

18 mei 2019
Redactie

Nicholas Heiner heeft beslag gelegd op een bronzen plak bij het EK Finn-zeilen in Athene. In de medalrace eindigde Heiner op de achtste plek, waardoor hij precies genoeg punten pakte om op het podium te komen. 

Heiner bleef zijn belangrijkste opponent, de Turk Alican Kaynar één punt voor in het Europese klassement. Kaynar deed het prima tijdens de medalrace en werd daarin derde, waardoor hij Heiner tot op een punt naderde.

In het 'open klassement', waarin ook de niet-Europese zeilers zijn opgenomen, werd Heiner vijfde. Vrijdag was al duidelijk dat hij de interne selectie won van Pieter-Jan Postma, in aanloop naar de Spelen van Tokio.

Naast de blijdschap om zijn bronzen plak, baalde Heiner ook van het resultaat in het open klassement.
"Dat ik nu de derde Europese boot ben, is natuurlijk top, een podiumplaats, maar ik wil graag van iedereen winnen, niet alleen van Europa", aldus Heiner. "Dus het was wel even slikken dat we niet op het podium staan in het open klassement."

Postma sloot het EK fraai af. In de finale race, de laatste race van het EK met de overgebleven Finn-zeilers die buiten de top tien vielen, pakte hij de winst. Hierdoor belandde hij op de vijftiende plek in het eindklassement.

 

 

 

 

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen