Nicholas Heiner Prinses Sofia Cup 2019

Heiner wint interne strijd om olympisch ticket in Finn-klasse

17 mei 2019
Redactie

Finn-zeiler Nicholas Heiner heeft op het EK in Athene de interne selectie van het Watersportverbond gewonnen. Mocht Nederland een quotumplaats voor de Olympische Spelen veroveren, dan mag hij worden voorgedragen voor uitzending naar Tokyo 2020. Zijn concurrent Pieter-Jan Postma viste achter het net.

Er kon op de vijfde wedstrijddag niet gevaren worden in Athene. Hierdoor miste Postma definitief de medalrace van zondag en daarmee zijn laatste kans op punten in de nationale selectie.

Heiner stond na het eerste selectiemoment, in Palma de Mallorca, al op een flinke voorsprong. In Spanje werd de Noord-Hollander vijfde en pakte hij zes selectiepunten. Wat zijn score in Athene is, wordt zondag bekend.

Eerste stap

Heiner was na afloop opgelucht en zeer tevreden. "We hebben nog een lange weg te gaan, het is nog een jaar naar de Spelen, maar we hebben een goed team achter ons staan. Niet alleen op het water, maar ook bij de bond en ik kijk met alle vertrouwen richting de toekomst. Het is lekker om de eerste stap gezet te hebben."

Geen schande

Postma had na afloop mooie woorden over voor zijn tegenstander: "Dit is sport. Ik heb genoten, ik voel pijn, ik voel vreugde, alles bij elkaar. Ik heb drie prachtige Spelen gehad en ik had graag ook nog de Spelen van 2020 gedaan, maar de werkelijkheid is dat ik het nu niet heb gehaald. Ik heb verloren van de nummer 1 van de wereld. Dat is geen schande. Er gaat een hele goede vent naar Tokio. Nic (Nicholas, red.) maakt ontzettend veel kans daar. Ik ben oprecht blij voor hem."

 

 

 

 

 

Gerelateerde teams