Mathieu Van Der Poel PNG Wk Veldrijden 2021 ANP

Mathieu van der Poel verovert vierde wereldtitel

31 januari 2021
Redactie

Mathieu van der Poel is zondag voor de vierde maal wereldkampioen veldrijden geworden. Onze landgenoot bleef in Oostende de Belg Wout van Aert voor.

De wedstrijd werd de verwachte tweestrijd tussen Mathieu en zijn eeuwige rivaal. De Belg nam in de opening van de koers de leiding, na een valpartij van Mathieu. Na een fietswissel kwam de 26-jarige Nederlander terug. Hij nam de kop over toen Van Aert een lekke band kreeg en gaf die niet meer uit handen. "Dat was een geluk voor mij", keek Mathieu terug op het moment dat hij de leiding in handen kreeg. "Maar ik voelde daarvoor al dat het niet over was. Het strand werd steeds sneller en mijn benen steeds beter."

Mathieu prolongeerde zijn wereldtitel, die hij ook in 2015 en 2019 veroverde. Van 2016 tot 2018 ging de regenboogtrui naar Van Aert. 

De WK veldrijden in Oostende waren voor onze ploeg buitengewoon succesvol. Ook bij de beloften (Pim Ronhaar en Fem van Empel) en de elitevrouwen (Lucinda Brand op een volledig Nederlands podium) was het oranje boven in de Belgische kustplaats. 

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle