Drie Medailles1200

Oranje podium op WK veldrijden, Lucinda Brand pakt titel

30 januari 2021
Redactie

Lucinda Brand is in Oostende wereldkampioene veldrijden geworden. De wedstrijd werd net als vorig jaar beheerst door de Nederlandse veldrijdsters. Annemarie Worst werd tweede, de derde plek was voor Denise Betsema.

Vorig jaar was in het Zwitserse Dübendorf ook sprake van een volledig Oranje-podium. Toen won titelverdedigster Ceylin del Carmen Alvarado. De Rotterdamse moest ditmaal genoegen nemen met de zesde plaats.

Lucinda was dit seizoen al vaak de beste in het veld. De Rotterdamse boekte in Oostende haar twaalfde overwinning.

Ceylin had haar dag niet. Al in de eerste bocht ging ze onderuit, waarna ze haar concurrenten - louter landgenotes - langzaam uit het zicht zag verdwijnen. Denise, afkomstig van Texel, leek zich aanvankelijk het meest thuis te voelen op het strand van de Belgische badplaats waar een deel van het parcours langs de vloedlijn liep. 

Halverwege vonden Lucinda, qua vermogen normaal gesproken de beste, en Annemarie de aansluiting. Soms viel er voorin even iemand weg door een fietswissel of een val, maar pas in de laatste ronde kwam de definitieve afscheiding. Eerst moest Denise lossen, vervolgens ging Annemarie op het gras van de renbaan onderuit.

Voor de 31-jarige Brand werd het na twee keer brons en één keer zilver eindelijk goud op een WK. En dat in een seizoen waarin ze al het wereldbekerklassement won en leidt in de klassementen van X2O en de Superprestige.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle