Roest 10Km BSR AGENCY

Roest stayert naar zilver op de 10.000 meter

11 februari 2022
Redactie

Hij leek wat moeilijk op gang te komen op de 10.000 meter, maar toen hij zijn slag te pakken had reed Patrick Roest naar zijn tweede zilveren medaille op deze Olympische Spelen van Beijing. Eerder werd hij tweede op de 5.000 meter.

Patrick moest zijn meerdere erkennen in de ongenaakbare Nils van der Poel. De ontketende Zweed reed naar het goud in een prachtig wereldrecord: 12:30,74. Jorrit Bergsma miste in zijn rit de macht voor een versnelling en eindigde als vierde, achter de Italiaan Davide Ghiotto.

"Ik moet blij zijn met deze plak", vond Patrick, die veertien tellen toe moest geven op Van der Poel. "Meer zat er niet in, meer was gewoon niet mogelijk. Ik heb er alles uitgehaald wat erin zat, maar er was er één die echt veel beter was. Ik kan alleen maar respect hebben voor de tijd die hij heeft neergezet".

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle