Damaris Egurrola Vivianne Miedema 2022 54128030 BSR AGENCY

Mark Parsons maakt EK-selectie Oranje Leeuwinnen bekend

31 mei 2022
KNVB (Voetbal)

Bondscoach Mark Parsons heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het Europees kampioenschap in Engeland. WEURO 2022 begint op 6 juli, de Oranje Leeuwinnen spelen drie dagen later hun eerste wedstrijd tegen Zweden.

Met keepsters Daphne van Domselaar en Barbara Lorsheyd en de speelsters Esmee Brugts, Kerstin Casparij, Cailtin Dijkstra, Damaris Egurrola, Romée Leuchter en Marisa Olislagers maken maar liefst acht speelsters voor het eerst deel uit van de selectie van een groot eindtoernooi. Danielle van de Donk maakt haar rentree bij de Oranje Leeuwinnen na een afwezigheid van negen maanden. 

TeamNL bestaat uit:

Daphne van Domselaar, Barbara Lorsheyd, Sari van Veenendaal, Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra, Merel van Dongen, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen, Aniek Nouwen, Marisa Olislagers, Lynn Wilms, Danielle van de Donk, Damaris Egurrola, Jackie Groenen, Victoria Pelova, Jill Roord, Sherida Spitse, Lineth Beerensteyn, Esmee Brugts, Renate Jansen, Romée Leuchter, Lieke Martens, Vivanne Miedema.

Het dertiende Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen is van 6 tot en met 31 juli in Engeland. Aan het toernooi doen zestien landen mee, die zijn verdeeld over vier groepen. De Oranje Leeuwinnen zijn titelverdediger en ingedeeld in poule C, waarin ze het opnemen tegen Zweden, Zwitserland en Portugal.

Programma TeamNL

(Nederlandse tijden, in het VK is het een uur vroeger)


Groepsfase:

Leigh, 9 juli 21:00 uur: Nederland-Zweden
Leigh, 13 juli 21:00 uur: Nederland-Portugal
Sheffield, 17 juli 18:00 uur: Zwitserland-Nederland

Kwartfinales:

Brighton & Hove, 20 juli 21:00 uur: QF1: A1-B2
Brentford, 21 juli 21:00 uur: QF2: B1-A2
Leigh, 22 juli 21:00 uur: QF3: C1-D2
Rotherham, 23 juli 21:00 uur: QF4: D1-C2

Halve finales:

Sheffield, 26 juli 21:00 uur: SF1: Winnaar QF1 v Winnaar QF3
Milton Keynes, 27 juli 21:00 uur: SF2: Winnaar QF2 v Winnaar QF4

Finale:

Londen, 31 juli 18:00 uur: Winnaar SF1 v Winnaar SF2

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen