Pieter Van Den Hoogenband En Esther Vergeer 2022 1200X800

Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer aangesteld als chefs de mission Parijs 2024

17 november 2022
Redactie

Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer zijn door NOC*NSF aangesteld als chefs de mission voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024. Beide chefs vervulden deze rol ook al op eerdere Spelen.

Voor drievoudig olympisch zwemkampioen Van den Hoogenband (44) worden het zijn tweede Olympische Spelen als chef de mission van TeamNL. Hij debuteerde tijdens de Zomerspelen van Tokio in 2021. “Het is prachtig om deze rol ook in Parijs te mogen vervullen”, aldus Van den Hoogenband. “Ik zie het vooral als dankbare taak richting de sporters, om wie het allemaal draait. Voor hen wil ik samen met de collega’s van NOC*NSF de best mogelijke omstandigheden creëren om van Parijs 2024 een hoogtepunt in hun carrière te maken.”

Vergeer (41) was drie keer eerder chef de mission van paralympisch TeamNL, tijdens de Winterspelen in PyeongChang (2018) en Beijing (2022) en de Zomerspelen in Tokio (2021). De zevenvoudig paralympisch kampioene rolstoeltennis verheugt zich extra op de Spelen van Parijs. “Ik kijk er naar uit om onze paralympiërs voor het oog van vrienden, familie en fans te zien schitteren op het hoogste podium. Tijdens de afgelopen twee Spelen hebben we het publiek enorm gemist. Nu gaan we dat dicht bij huis dubbel en dwars goedmaken. Met mooie sportieve prestaties willen we Nederland en de wereld inspireren. Daaraan zal ik als trotse chef de mission mijn steentje bijdragen.”

Met mooie sportieve prestaties willen we Nederland en de wereld inspireren. Daaraan zal ik als trotse chef de mission mijn steentje bijdragen

Esther Vergeer

“We zijn blij dat Pieter en Esther ook in Parijs chef de mission van TeamNL zijn”, zegt André Cats, directeur topsport van NOC*NSF. “Beiden hebben een geweldige staat van dienst op het hoogste niveau. Bij eerdere Spelen hebben ze laten zien die kennis en ervaring over te kunnen brengen op de TeamNL-ers van nu. We geven graag een vervolg aan onze samenwerking en werken vol vertrouwen toe naar Parijs 2024.”

De Olympische Spelen van Parijs vinden plaats van 26 juli tot en met 11 augustus 2024. De Paralympische Spelen zijn van 28 augustus tot en met 8 september 2024.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde artikelen

Toon alle