Schoon Stam Doha 2023 750X500

Stam en Schoon zetten met goud in Doha eerste stap naar Parijs

05 februari 2023
Nevobo

Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon zijn het beachvolleybalseizoen goed begonnen. Het duo veroverde zondagavond goud op het Elite 16-toernooi van Doha. In de finale klopten ze Nina Brunner en Tanja Hüberli uit Zwitserland in drie sets: 20-22, 21-14 en 15-11.

Met hun zege zetten Schoon en Stam een eerste stap richting de Olympische Spelen van Parijs. Het toernooi in Doha was het eerste toernooi dat meetelt voor de ranglijst die bepalend is voor de verdeling van de olympische tickets.

Aan de Olympische Spelen mogen namens Nederland maximaal twee vrouwenteams en twee mannenteams meedoen. Beachvolleybal TeamNL is vastberaden om alle vier plekken in te vullen. Behalve Katja en Raïsa bevestigden ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hun positie in de mondiale elite, met een plaats in de kwartfinale. 

Zowel Brouwer/Meeuwsen als Stam/Schoon staan nu tweede op de wereldranglijst, een ongekende luxe voor Nederland. De provisional olympic ranking wordt binnenkort geactualiseerd.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen