Yorick De Groot Stefan Boermans BSR AGENCY 900X600
Overig

Beach Pro Tour Elite 16

  • 5 juni t/m 9 juni 2024
  • Vanaf 09:00
  • Ostrava
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 5 tot en met 9 juni is het Beach Pro Tour Elite 16-beachvolleybaltoernooi van Ostrava, Tsjechië. 


TeamNL bestaat uit:

Mannen:

Stefan Boermans/Yorick de Groot
Steven van de Velde/Matthew Immers
Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen

Vrouwen: 

Katja Stam/Raïsa Schoon

Foto: Boermans en De Groot (BSR Agency)

Week van de waarheid voor beachkoppels

Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn na hun bronzen medaille in Polen Steven van de Velde/Matthew Immers en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen gepasseerd op de olympische ranglijst. Het Elite 16-toernooi in Ostrava deze week vormt het sluitstuk van de olympische kwalificatieperiode en zal doorslaggevend zijn voor welke twee Nederlandse herenkoppels zich plaatsen voor Parijs.

Ongekend spannend
Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben in Polen uitstekende zaken gedaan voor de Olympische Spelen. Het koppel won gisteren de bronzen medaille en verdiende daarmee 720 punten voor de olympische ranglijst, waardoor ze op een totaal van 9.180 punten komen. Daarmee halen ze Matthew Immers/Steven van de Velde (8.880 punten, plek 11) en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen (8.600 punten, plek 12) in, die met respectievelijk een negende en vijfde plek in Polen geen punten toe wisten te voegen aan hun totaal.

Ontknoping in Ostrava
Vanwege de olympische limiet van twee teams per gender per land is het voor Brouwer en Meeuwsen niet voldoende om als nummer 12 van de wereld geklasseerd te zijn. Alles hangt af van de Nederlandse prestaties op het Elite 16-toernooi in Ostrava. Het toernooi wordt gespeeld van woensdag 5 t/m zondag 9 juni, waarna de olympische kwalificatieperiode eindigt.

Scenario’s
Om de achterstand van 280 punten goed te maken, moeten Brouwer en Meeuwsen de halve finale bereiken, zonder dat Van de Velde en Immers punten scoren. Ze beginnen het toernooi woensdag in de kwalificatie, waar ze eerst twee rondes moeten overleven om tot het hoofdtoernooi door te dringen. Als Van de Velde en Immers ten minste negende worden, is de uitdaging voor Brouwer en Meeuwsen nog groter.

Ook Boermans en De Groot hebben zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Hun Olympische Spelen komen alleen nog in gevaar als ze de poulefase niet doorkomen. In dat geval moet Brouwer/Meeuwsen goud winnen en Van de Velde/Immers de halve finale bereiken.

Stam/Schoon
Katja Stam en Raïsa Schoon komen deze week ook in actie in Ostrava. Met een vijfde plek op de olympische ranglijst kan plaatsing voor de Spelen eigenlijk niet meer misgaan voor het duo. (Bron: Nevobo)

 

Olympische ranglijst per 3 juni 2024

Team/Punten/Positie ranglijst

Stam/Schoon 10.380 punten, 5

Boermans/De Groot 9.180 punten, 9

Immers/Van de Velde 8.880 punten, 11

Brouwer/Meeuwsen 8.600 punten, 12

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen