Davis Cupteam 2022
Overig

Davis Cup Finals, kwartfinale Nederland-Italië

  • 23 november t/m 23 november 2023
  • Vanaf 10:00
  • Malaga
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

De Final 8 van de Davis Cup wordt van 21 tot en met 26 november in Malaga gespeeld. TeamNL speelt donderdag 23 november in de kwartfinale tegen Italië.

TeamNL bestaat uit:

Tallon Griekspoor (ATP-25), Botic van de Zandschulp (ATP-65), Gijs Brouwer (ATP-171) en Wesley Koolhof (ATP dubbel-3), Jean-Julien Rojer (ATP dubbel-15).

Het wedstrijdschema is als volgt:

  • Dinsdag 21 november: Canada – Finland (16 uur)
  • Woensdag 22 november Tsjechië – Australië (16 uur)
  • Donderdag 23 november Italië – Nederland (10 uur)
  • Donderdag 23 november Servië – Groot-Brittannië (16 uur)


De wedstrijden worden live uitgezonden door Ziggo Sport en op het YouTube kanaal van de KNLTB.

Wil jij erbij zijn?

Tickets voor de wedstrijden van TeamNL zijn via de KNLTB te koop met tien procent korting ten opzichte van de tickets via de officiële website van Davis Cup. 

KNLTB
Gijs Brouwer 2023 (3)

Gijs Brouwer mag je best een laatbloeier noemen. Dit jaar maakt hij op 27-jarige leeftijd voor het eerst deel uit van de Davis Cup-selectie van TeamNL.

Hoogste mondiale tennisniveau
Paul Haarhuis kijkt uit naar de Davis Cup Finals: "Het is geweldig dat we weer bij de Final 8 in Malaga zijn. We hebben in Split opnieuw laten zien dat we als team op het hoogste mondiale tennisniveau mee doen. Het wordt een pittige strijd tegen Italië, want met Sinner en Musetti hebben ze twee spelers in de top-20. Wij zijn als team sterk met goede single- én dubbelspelers, dat kan het verschil maken."

Kwartfinales
TeamNL plaatste zich in september in Split als groepswinnaar voor de Davis Cup Final 8, na winst op Finland en de Verenigde Staten. De Davis Cup Final 8 vindt plaats in Palacio de Deportes José María Martín Carpena in Malaga. TeamNL speelt op donderdag tegen Italië om 10.00 uur. Later die dag nemen Servië en Groot-Brittannië het tegen elkaar op. De winnaars van deze twee duels spelen in de halve finale op zaterdag tegen elkaar. Elke ontmoeting bestaat uit 3 wedstrijden, 2 singles en 1 dubbel. 

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen