Davis Cup 2024
Overig

Davis Cup Finals, groepsfase

  • 10 september t/m 15 september 2024
  • Vanaf 15:00
  • Bologna
Terug naar het overzicht

Het TeamNL Davis Cupteam speelt de groepsfase van de Davis Cup Finals van 10 tot en met 15 september 2024 in Bologna. De loting plaatste TeamNL in groep A met Italië, België en Brazilië. De 2 beste teams van deze groep plaatsen zich voor de knock-out fase van de Davis Cup Finals van 19 tot en met 24 november in Malaga.

TeamNL bestaat uit:

Volgt


Programma Davis Cup Finals

10 september: Nederland-België
12 september: Nederland-Brazilië
15 september: Italië-Nederland

Sterke poule
Captain Paul Haarhuis: "Een sterke poule met titelverdediger Italië. België heeft met Goffin en Bergs twee sterke spelers en een sterk dubbel. Brazilië heeft met Seyboth Wild en Monteiro twee jongens die qua sterkte vergelijkbaar zijn met de Belgen."

"Het wordt pittig, maar we hebben absoluut kansen om bij de eerste 2 te eindigen. We zullen weer een goede teamprestatie moeten leveren. We spelen in Europa, dat is heel fijn. Bologna is een leuke stad om naartoe te reizen, dus ik hoop dat veel Nederlandse fans ons daar komen aanmoedigen. In Malaga hebben we weer gezien hoe fijn die support is."

Onder leiding van Paul Haarhuis won Nederland in februari in Groningen van Zwitserland en plaatste zich daarmee voor de finaleronde van de Davis Cup. De groepsfase wordt gespeeld in vier speelsteden: Bologna, Manchester, Valencia en Zhuhai (China). De twee beste teams van elke groep spelen in de knock-outfase van de Davis Cup Finals in Malaga.

Groepsindeling

Groep A (Bologna): Italië, Nederland, België en Brazilië
Groep B (Valencia): Australië, Tsjechië, Frankrijk en Spanje
Groep C (Zhuhai): Duitsland, Verenigde Staten, Slowakije en Chili
Groep D (Manchester): Canada, Finland, Groot-Brittannië en Argentinië

Tickets

De KNLTB gaat de ticketverkoop voor Nederlandse fans verzorgen.

Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor aanmelden via dit formulier

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen