Botic 2022 1920X1080
Overig

Davis Cup kwalificatie: Nederland-Slowakije

  • 5 februari t/m 4 februari 2023
  • Vanaf 13:00
  • Groningen
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Het TeamNL Davis Cupteam is in de kwalificatie voor de editie van 2023 gekoppeld aan Slowakije. Nederland speelt op 4 en 5 februari in Martiniplaza in Groningen. Voor deze ontmoeting wordt een indoor hardcourt baan aangelegd. De winnaar van het duel plaatst zich direct voor de Davis Cup Finals in september, de verliezer speelt in september een play-off duel in Wereldgroep I.

Nederland en Slowakije speelden slechts één keer eerder tegen elkaar. De enige ontmoeting in 2005 werd gewonnen door de huidige nummer 27 van de Davis Cupranglijst. Nederland staat op plek 14. 

Captain Paul Haarhuis toonde zich tevreden met de loting. "Het is altijd fijn om in eigen land te spelen. De support van de fans is in deze landencompetitie heel belangrijk. Slowakije is een pittige tegenstander, maar toch denk ik dat wij licht favoriet zijn."

TeamNL bestaat uit:

Botic van de Zandschulp (ATP-35), Tallon Griekspoor (ATP-95), Tim van Rijthoven (ATP-111), Wesley Koolhof (ATP dubbel-1) en Matwé Middelkoop (ATP dubbel-22).

Zaterdag starten de wedstrijden om 14:00 uur, zondag om 13:00 uur.

Wil jij erbij zijn?

Tickets voor wedstrijden van TeamNL in de Davis Cup Qualifiers in Groningen zijn verkrijgbaar via de KNLTB.

KNLTB

Zelfde spelers

Het TeamNL Davis Cupteam wist zich vorig jaar in Glasgow voor de knock-out fase van de Davis Cup Finals in Malaga te plaatsen. In de kwartfinale stopte Australië de zegereeks van Oranje. Het team met Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven, Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop heeft aangetoond met de wereldtop mee te kunnen.

Captain Paul Haarhuis is dan ook blij dat de spelers weer beschikbaar zijn: "We hebben een geweldig jaar gehad en bij de beste acht teams van de wereld meegestreden in Malaga. Super dat ik met hetzelfde team naar Groningen kan afreizen. Onze doelstelling is om ons dit jaar opnieuw te plaatsen voor de groepsfase van de Finals."

"Het is mooi dat we na tien jaar weer terug zijn in Groningen, van oudsher een Davis Cup-stad met veel studenten als trouwe supporters van het Davis Cupteam. De support van de fans is in deze landencompetitie heel belangrijk. Slowakije is een pittige tegenstander, maar door het thuisvoordeel met enthousiast publiek denk ik dat wij licht favoriet zijn. Ik kijk er naar uit."

De overige ontmoetingen in de qualifiers-ronde zijn:

Kroatië – Oostenrijk
Hongarije – Frankrijk
Oezbekistan – Verenigde Staten
Duitsland – Zwitserland
Colombia – Groot-Brittannië
Noorwegen – Servië
Chili – Kazachstan
Zuid-Korea – België
Zweden – Bosnië & Herzegovina
Finland – Argentinië
Portugal – Tsjechië

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle