Honkbal
Europees Kampioenschap

EK Honkbal om brons Nederland - Duitsland

  • 1 oktober t/m 1 oktober 2023
  • Vanaf 12:00
  • Tsjechië
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 24 september tot en met 1 oktober 2023 vindt het EK honkbal plaats in Tsjechische steden Ostrava, Trebic, Brno en Praag. In de groepsfase heeft Nederland opgenomen tegen Frankrijk, Oekraïne en Kroatië. Alle wedstrijden zijn gewonnen en Nederland mocht in de kwartfinale het opnemen tegen Israël. In de halve finale kwam Nederland in actie tegen Spanje, zij waren net iets te sterk. Nu mag Nederland zich opmaken tegen Duitsland voor het brons. 

TeamNL bestaat uit:

Didi Gregorius, Shairon Martis, Roger Bernadina, Tom de Blok, Lars Huijer, Sicnarf Loopstok, Dashenko Ricardo, Juremi Profar, Kevin Kelly, Mike Groen, Aaron de Groot, Juan Carlos Sulbarwan, Wendell Floranus, Mike Bolsenbroek, Eric  Mendez, Jiorgeny Casimiri, Delano Selassa, Sharlon Shoop, Shervyan Newton, John Polonius,  Roger Bernadina, Jiandido Tromp, Ademar Rifaela, Dwayne Kemp en Ray-Patrick Didder.

Programma

Zondag 1 oktober
12:00 uur om het brons vs Duitsland

Major League-spelers

Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen heeft in Tsjechië de beschikking over drie voormalig Major League-spelers. Infielder Didi Gregorius, pitcher Shairon Martis en outfielder Roger Bernadina zitten tussen de eerste acht namen die door ’t Hoen bekendgemaakt zijn.

Gregorius speelde tot eerder deze maand nog in de organisatie van de Seattle Mariners in de jacht op een rentree in de Major League, maar kan als free agent nu met het Koninkrijksteam deelnemen aan het EK. Het wordt het eerste EK voor de geboren Amsterdammer, die met het Koninkrijksteam al wel een Intercontinental Cup (2010) en twee World Baseball Classics (’17 en ’23) speelde. In 2011 werd hij met Oranje in Panama wereldkampioen waarvoor hij werd geridderd. Een titel die hij sindsdien trots draagt op bijvoorbeeld zijn social media-accounts: ‘Sir Didi’.

De 33-jarige infielder speelde in de Major League voor de Cincinnati Reds, Arizona Diamondbacks, New York Yankees en Philadelphia Phillies en kwam in 11 seizoenen tot 999 honkslagen, waaronder 134 homeruns. Naast Gregorius heeft bondscoach ’t Hoen ook de beschikking over twee andere voormalige Major League-spelers. Shairon Martis en Roger Bernadina speelden beiden meerdere seizoenen op het hoogste niveau en waren in 2008 en 2009 teamgenoten bij de Washington Nationals. Beiden zijn al jarenlang vaste waarden in de hoofdmacht van het Koninkrijksteam.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen