Shuohan Men 2021 BSR AGENCY (1).jpg
Overig

EK-kwalificatie teams: Nederland-Slowakije

  • 23 maart t/m 23 maart 2023
  • Vanaf 19:00
  • Wageningen
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Het Nederlands damestafeltennisteam is, net als het herenteam, nog in de race voor het EK Teams dat van 10 tot 17 september in Malmö (Zweden) wordt gespeeld. Op donderdag 23 maart spelen zij tegen Slowakije, bij tafeltennisvereniging Shot in Wageningen.

TeamNL bestaat uit:

Shuohan Men, Emine Ernst, Tanja Helle en Sanne de Hoop

Eerste ronde
TeamNL strijdt in een poule, samen met Frankrijk en Slowakije voor deelname aan de eindronde van het EK Teams. In de uitwedstrijd tegen Slowakije verloor Nederland met 3-1. De beide wedstrijden tegen Frankrijk resulteerden in 3-1 winst voor de Fransen. Dat betekent dat Nederland met 3-0 of 3-1 (met beter game gemiddelde) moet winnen van Slowakije om tweede te worden in de poule, met directe plaatsing voor de eindronde als gevolg.

Bij elke andere uitslag eindigt Nederland als derde en spelen zij, samen met de heren, van 5 tot en met 7 mei in Kroatië in de tweede ronde in een poule, waarbij de nummers 1 en 2 zich voor de eindronde plaatsen. Lees hier meer over de procedure.

Interland in Wageningen
De interlandwedstrijd start om 19.00 uur. De toegang is gratis. Mocht je er onverhoopt niet bij kunnen zijn, dan is de wedstrijd ook via tafeltennis.tv te volgen. (NTTB)

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen