Korkmaz Basket_3716.jpg
Europees Kampioenschap

EK halve finale: Nederland-Spanje

  • 17 augustus t/m 17 augustus 2023
  • Vanaf 19:00
  • Europese Paralympische kampioenschappen, Rotterdam
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 11 tot en met 19 augustus worden in Rotterdam de EK rolstoelbasketbal gehouden. Zowel bij de mannen als de vrouwen is Nederland regerend Europees kampioen.

De mannen spelen hun halve finale tegen Spanje.

TeamNL bestaat uit:

volgt

De loting heeft de Nederlandse mannen in groep A gekoppeld aan Duitsland, Polen, Spanje, Zwitserland en Letland. Bij de vrouwen is er maar één groep, die behalve Nederland bestaat uit Spanje, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Turkije. 

De Nederlandse rolstoelbasketbalteams kunnen zich bij het EK al plaatsen voor de Spelen in Parijs. Daarvoor moet er wel worden gewonnen, want per continent is er één ticket beschikbaar. Lukt dit niet, dan zijn er nog vier plaatsbewijzen te verdelen tijdens het paralympisch kwalificatietoernooi in 2024.

Programma

Donderdag 17 augustus
19:00 halve finales (m) versus Spanje

Zaterdag 19 augustus
15:00 om brons (m) evt. met TeamNL
17:30 finale (m) evt. met TeamNL

Wil jij erbij zijn?

Koop dan hier je tickets!

Epicentrum
Rotterdam is van 8 tot en met 20 augustus het epicentrum van de paralympische sport. In de Maasstad worden dan de eerste Europese Paralympische Spelen gehouden. Eigenlijk zijn het de Europese kampioenschappen van tien paralympische sporten, die tegelijkertijd in dezelfde stad worden gehouden.

Het gaat om de volgende sporten: boccia, goalball, VI judo, parabadminton, parahandboogschieten, paraschieten, parataekwondo, parawielrennen, rolstoeltennis, rolstoelbasketbal.

Foto: Furkan Korkmaz(Mathilde Dusol Fotografie).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen