Lars Van Der Haar In Europese Trui Foto KNWU
Europees Kampioenschap

EK veldrijden

  • 4 november t/m 5 november 2023
  • Vanaf 10:00
  • Pontchâteau
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Op 3 en 4 november vinden de EK veldrijden plaats in Pontchâteau in Frankrijk. Het is de derde keer dat de stad in het westen van Frankrijk het Europees kampioenschap toegewezen krijgt.

Deelname TeamNL:

Elite mannen: Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar, Ryan Kamp

Elite vrouwen: Fem van Empel, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Aniek van Alphen, Annemarie Worst.

Programma

Vanwege het slechte weer zijn alle wedstrijden die op zaterdag zouden worden verreden, verplaatst naar zondag.

Zondag 5 november 2023

11:00 uur: beloften vrouwen
12:50 uur: beloften vrouwen

14:00 uur: elite vrouwen
15:10 uur: elite mannen

De elitewedstrijden van het EK veldrijden zijn te zien bij de NOS via de livestream en op NPO1.

Favoriete

Bondscoach Gerben de Knegt zet in op een aantal Europese titels en ziet zowel bij de mannen als de vrouwen kansen op succes. "Maar alleen bij de elite-vrouwen beschikken we met Fem van Empel over de uitgesproken favoriete."

De KNWU heeft besloten om niet deel te nemen aan de Team-Relay en te focussen op een sterk resultaat in de andere onderdelen. De Knegt verwacht namelijk zware omstandigheden komend weekend. "We kennen dit parcours natuurlijk van eerdere kampioenschappen en weten dat de wedstrijd lang gesloten kan blijven als het traject er droog bij ligt. Maar met de hoeveelheden regen die nu voorspeld worden, verwacht ik dat het een zware ronde gaat zijn. Door de Team Relay te schrappen, staan onze sporters nog net wat frisser aan de start zaterdag en zondag."

De bondscoach reist weer met gezonde ambitie af naar Frankrijk. "Uiteraard moeten de races eerst maar eens verreden worden. Maar ik denk dat we maar in één categorie een uitgesproken favoriet voor de titel hebben in de persoon van Fem van Empel bij de elite-vrouwen. Maar we hebben in alle categorieën één of meer troeven voor de medailles. En dat kan natuurlijk ook op titels uitdraaien."

Bij de mannen ontbreken Corné van Kessel vanwege een stage in Spanje en Jens Dekker door een polsbreuk. Wel zijn Lars van der Haar, die zondag de wereldbeker won in Maasmechelen, Pim Ronhaar en Ryan Kamp van de partij. "Renners die sterk aan het seizoen begonnen zijn. Zij zullen zich zeker kunnen mengen in de strijd om de prijzen in een naar verwachting open kampioenschap."

Foto: Lars van der Haar, Europees kampioen in 2021 (foto: KNWU).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle