Yibbi Jansen PL 2021 BSR_AGENCY.jpg
Overig

Hockey Pro League

  • 3 februari t/m 25 februari 2024
  • Vanaf 13:00
  • India
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

De maand februari staat voor de hockeyers in het teken van de Pro League. Zowel de mannen als de vrouwen van TeamNL gaan naar India en komen daar acht keer in actie.

TeamNL bestaat uit:

Mannen: Seve van Ass, Lars Balk, Teun Beins, Max de Bie, Koen Bijen, Pirmin Blaak (GK), Justen Blok, Jasper Brinkman, Thierry Brinkman, Jorrit Croon, Jonas de Geus, Steijn van Heijningen, Tjep Hoedemakers, Guus Jansen, Jip Janssen, Derk Meijer (GK), Floris Middendorp, Joep de Mol, Terrance Pieters, Tijmen Reyenga, Duco Telgenkamp, Derck de Vilder, Maurits Visser (GK), Floris Wortelboer

Vrouwen: Felice Albers, Joosje Burg, Pien Dicke, Eva Drummond-de Goede, Fay van der Elst, Rosa Fernig, Luna Fokke, Margot van Geffen, Yibbi Jansen, Marleen Jochems, Ilse Kapelle, Josine Koning (k), Sanne Koolen,  
Renée van Laarhoven, Frédérique Matla, Freeke Moes, Laura Nunnink, Lisa Post, Pien Sanders, Maria Steensma, Marijn Veen, Anne Veenendaal (k), Maria Verschoor, Elzemiek Zandee.

Te snel
Kyra Fortuin, Sabine Plönissen, Julia Remmerswaal, Xan de Waard en Lidewij Welten reizen niet mee af naar India. Voor Xan de Waard komt India net te snel, zij blijft in Nederland om optimaal te kunnen herstellen van een ontsteking in haar voet.

Bondscoach Paul van Ass: ”Lidewij Welten en Kyra Fortuin konden, in verband met blessures, beiden afgelopen zomer niet aanhaken. Anderen hebben zich in deze periode dusdanig ontwikkeld dat zij deze ruimte hebben ingenomen. We hebben daarom besloten, deze twee speelsters ook niet mee te nemen naar de Olympische Spelen. Dat zijn moeilijke gesprekken geweest, Kyra en Lidewij draaien allebei al jaren mee met Oranje. En zonder dat ik Kyra tekort wil doen, heeft met name Lidewij een enorme staat van dienst en de afgelopen jaren ontzettend veel betekend voor het Nederlandse hockey. Toch vonden we dat we deze beslissing nu moesten nemen”.

“Ook met Julia en Sabine heb ik gesproken. Julia blijft onze derde keepster en sluit na India weer aan bij de trainingsgroep. En voor wat betreft Sabine maken we nu even pas op de plaats in het Nederlandse elftal. Wij blijven haar echter volgen in de Hoofdklasse”.

Liesblessure
Thijs van Dam blijft in Nederland om bij zijn club Rotterdam de revalidatie van zijn liesblessure voort te zetten. Jonas de Geus en Duco Telgenkamp reizen wel mee naar India. Het herstel van De Geus verloopt volgens plan. Hij heeft in Zuid-Afrika weer zijn eerste speelminuten kunnen maken in de oefeninterland tegen India (5-1 winst).

Telgenkamp, uitgevallen op het WK U21 in december met een hamstringblessure, is hier goed van hersteld en heeft in Zuid-Afrika een normaal trainingsprogramma kunnen draaien. De drie keepers zullen in India rouleren. Pirmin Blaak en Maurits Visser nemen het eerste wedstrijdblok in Bhubaneswar voor hun rekening. Het tweede blok in Rourkela zal worden ingevuld door Maurits Visser en Derk Meijer, waarbij Meijer dus Blaak vervangt.

Foto: Yibbi Jansen (BSR Agency).

Programma Nederland:

Datum Tijd* Land 1 Land 2 M/V Plaats
3 februari 13:00 u VS Nederland V Bhubaneswar
4 februari 15:00 u India Nederland V Bhubaneswar
6 februari 13:00 u China Nederland V Bhubaneswar
9 februari  13:00 u Nederland Australië V Bhubaneswar
10 februari 13:00 u Ierland Nederland M Bhubaneswar
11 februari 15:00 u India Nederland M Bhubaneswar
12 februari 13:00 u Nederland VS V Rourkela
13 februari 15:00 u Nederland Spanje M Bhubaneswar
14 februari 15:00 u Nederland India V Rourkela
15 februari 11:00 u Nederland China V Rourkela
16 februari 13:00 u Nederland Australië M Bhubaneswar
18 februari 13:00 u Australië Nederland V Rourkela
19 februari 13:00 u Ierland Nederland M Rourkela
21 februari 15:00 u India Nederland M Rourkela
22 februari 15:00 u Nederland Spanje M Rourkela
25 februari 13:00 u Australië Nederland M Rourkela

*Nederlandse tijden.

In juni spelen beide teams vier wedstrijden voor de FIH ProLeague in Nederland. Tweemaal bij SV Kampong en tweemaal in het Wagener Stadion in Amsterdam.

Lees er hier meer over.

Gerelateerde artikelen

Toon alle