Dwayne Kemp 2019 BSR AGENCY Honkbal
Overig

Honkbalweek Haarlem

  • 12 juli t/m 19 juli 2024
  • Vanaf 19:30
  • Haarlem
Terug naar het overzicht

Team Kingdom of the Netherlands gaat in het Pim Mulierstadion van 12 tot en met 19 juli op jacht naar titelprolongatie van de Honkbalweek Haarlem en dat doet het met een sterke selectie met een mooie mix van ervaring en talent.

Team Kingdom of the Netherlands bestaat uit:

Pitchers

Shairon Martis
Juan Carlos Sulbaran
Kevin Kelly
Lars Huijer
Aaron de Groot
Tom de Blok
Koen Postelmans
Ryan Huntington
Scott Prins
Eric Mendez
Jaydenn Estanista
 
Catchers

Jair van Borkulo
Sem Kuijper
 
Infielders

Juremi Profar
Stijn van der Meer
Delano Selassa
Dwayne Kemp
Tyriq Kemp
Junior Martina
Eugene Helder
 
Outfielders

Jiandido Tromp
Jeandro Tromp
Roger Bernadina
Denzel Richardson

Foto: Dwayne Kemp (BSR Agency).

Programma

12 juli, 19:30 uur: Nederland-Verenigde Staten
13 juli, 19:30 uur: Italië-Nederland
14 juli, 15:30 uur: Nederland-Taiwan
16 juli, 19:30 uur: Nederland-Spanje
17 juli, 19:30 uur: Japan-Nederland

18 juli, 15:30 en 19:30 uur: halve finales 
19 juli, 19:30 uur: finale

Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen heeft 24 spelers opgeroepen voor het grootste honkbalevenement van Europa. Hij heeft daarbij voornamelijk een beroep gedaan op spelers uit de Honkbal Hoofdklasse, met een aantal aanvullingen uit buitenlandse (prof-)competities.

Curaçao Neptunus is met negen spelers de absolute hofleverancier en levert naast gerenommeerde namen als Martis, Sulbaran en de Blok ook debutanten als Koen Postelmans en Tyriq Kemp. Postelmans maakte deze winter de overstap naar de Rotterdammers en heeft voor Neptunus een ERA van 0.69 en sleepte al vier overwinningen in de wacht.

Kemp speelde dit seizoen voor het bekende Amerikaanse collegeteam van Baylor University. Nu krijgt hij de kans om zijn debuut voor het Koninkrijksteam te maken, terwijl zijn broer Dwayne Kemp (meer dan 100 interlands) deeluitmaakt van de selectie.

Zowel Kemp als Postelmans heeft al ervaring op internationale toernooien met de nationale jeugdteams. Dat geldt ook voor debutanten Jair van Borkulo (HCAW) en Sem Kuijper (DSS/Kinheim) die samen de catcherspositie bij het Koninkrijksteam gaan invullen tijdens de Honkbalweek en voor outfielder Jeandro Tromp.

De zesde debutant in de selectie van bondscoach ’t Hoen is de Arubaanse infielder Eugene Helder. Helder speelde als prof in de organisatie van de Seattle Mariners en bereikte op zijn hoogtepunt het Triple-A niveau. Inmiddels speelt Helder bij Fortitudo Bologna en hij is één van vijf spelers uit de Italiaanse Serie A in deze selectie. (Bron: KNBSB)

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle