Simone van de Kraats OS 2020 ausned ORANGE PICTURES.jpg
Olympische Spelen Parijs 2024

Waterpolo (v) Nederland - Australië

  • 31 juli t/m 31 juli 2024
  • Vanaf 14:00
  • Olympische Spelen Parijs 2024
Terug naar het overzicht

De waterpolowedstrijden tijdens de Olympische Spelen van Parijs vinden plaats van 27 juli tot en met 10 augustus. De groepswedstrijden worden gespeeld in het Centre Aquatique in Saint-Denis en de finales in de Paris La Défense Arena in Nanterre. Onze waterpolodames zitten in poule A, samen met Australië, China, Canada en Hongarije. 

TeamNL bestaat uit:

Laura Aarts (keepster), Vivian Sevenich, Simone van de Kraats, Kitty Lynn Joustra, Brigitte Sleeking, Maartje Keuning, Sabrina van der Sloot, Bente Rogge, Lieke Rogge, Nina ten Broek, Sarah Buis (keepster), Iris Wolves en Lola Moolhuijzen.

Foto: Simone van de Kraats, topscorer op de Olympische Spelen in 2021 (BSR Agency).

Programma

27-7-2024:
14:00 uur: Nederland - Hongarije

29-7-2024: 
18:30 uur: China - Nederland

31-7-2024:
14:00 uur: Nederland - Australië

4-8-2024:
18:30 uur: Canada - Nederland

6-8-2024: kwartfinales 

8-8-2024: halve finales

10-8-2024: finale en duel om brons

Verschillen minimaal

Bondscoach Evangelos Doudesis: “De verschillen tussen de teams bij de top-10 van de wereld zijn minimaal. Het wordt in Parijs een superinteressant toernooi waar we nu al naar uitkijken. We kunnen allerlei verschillende scenario’s bedenken Ons eerste doel is goed spelen, groeien in de poule en zorgen dat we ons plaatsen voor de kwartfinales. Daarna begint het toernooi.”

Over zijn selectie voor de Spelen zegt hij: “Het team is een samenstelling van unieke karakters en ervaren speelsters. We hebben vaak in deze formatie gespeeld de  afgelopen jaren. Met veel multifunctionele speelsters die ook verschillende tactische systemen beheersen. Bovendien hebben we meerdere alternatieven voor alle posities."

Derde deelname

Onze waterpolovrouwen doen in Parijs voor de derde keer mee aan de Olympische Spelen. Het debuut was in 2000 in Sydney. Dat was tevens de eerste keer dat deze sport voor vrouwen op de agenda stond. Nederland eindigde Down Under op de vierde plaats. Acht jaar later was TeamNL er opnieuw bij. De formatie van Robin van Galen won in Beijing verrassend het goud, door in de finale titelfavoriet de Verenigde Staten te verslaan.

In Londen en Rio misten onze waterpolosters de Spelen. In Tokio eindigde Nederland op de zesde plaats. Van de huidige selectie waren Kitty-Lynn Joustra, Maartje Keuning, Simone van de Kraats, Vivian  Sevenich, Brigitte Sleeking, Sabrina van der Sloot en Iris Wolves er drie jaar geleden ook bij. Evangelos Doudesis was in Japan assistent-bondscoach.

Als wereldkampioen van 2023 en Europees kampioen van 2024, gaan onze waterpolosters in Parijs voor olympisch eremetaal.

Let op

In het programma nemen we alleen de onderdelen op waarop TeamNL, eventueel, in actie komt. Alles onder voorbehoud van wijzigingen.

Ga naar de officiële website

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle