Perez 02753 Eerster Ronde
Paralympische Spelen Parijs 2024

Boccia kwartfinale en halve finale mixed pair: BC4 en BC3 en mixed team: BC1 en BC2

  • 4 september t/m 4 september 2024
  • Vanaf 10:30
  • Paralympische Spelen Parijs 2024
Terug naar het overzicht

Het boccia op de Paralympische Spelen in Parijs is van donderdag 29 augustus tot en met donderdag 5 september 2024. Het evenement vindt plaats in de South Paris Arena.

TeamNL bestaat uit: 

volgt

Er wordt gespeeld in vier klassen, BC1 tot en met BC4, waarbij 1 de hoogste mate van beperking is en 4 de minste. BC staat voor boccia.

Op het programma van het boccia staan de volgende onderdelen:

Individueel BC1 (dames-heren)
Individueel BC2 (dames-heren)
Individueel BC3 (dames-heren)
Individueel BC4 (dames-heren)
Gemengd team BC1-2
Gemengd paar BC3
Gemengd paar BC4

Wat is boccia precies?

Boccia wordt indoor gespeeld op een veld van 12,5 x 6 meter. Elke speler begint elke ronde of ‘end’ met zes ballen, die hij zo dicht mogelijk bij een klein wit balletje, de ‘jack’, gooit of rolt. Individuele wedstrijden en parenwedstrijden bestaan uit vier ends, terwijl wedstrijden gespeeld door teams van drie uit zes ends bestaan.

Deelnemers worden ingedeeld in een van de vier categorieën op basis van hun beperking. Degenen met de ernstigste beperkingen komen in aanmerking voor hulp zoals rolstoelstabilisatie, een hellingbaan om de bal te laten rollen, pointers of een sportassistent.

Sportassistenten houden tijdens het spel hun rug naar het veld. Zij zijn aanwezig om de bevelen van de spelers uit te voeren en mogen hen niet adviseren of zich omdraaien om naar het spel te kijken.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen