Teamnl Bordesfoto

Paralympiërs gehuldigd en op bezoek bij de koning

07 september 2021
Redactie

Alle Nederlandse goudenmedaillewinnaars van de Paralympische Spelen die deze plak voor het eerst hebben behaald, zijn geridderd. Dat gebeurde dinsdag tijdens de huldiging in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Sporters die eerder zijn geridderd, hebben een Chapeaubeeldje ontvangen. Kelly van Zon en Jennette Jansen, die ook het beeldje al hadden, zijn bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deelde de lintjes en beeldjes uit. Zo kregen Diede de Groot, Aniek van Koot, Marlène van Gansewinkel, Chantalle Zijderveld, Niels Vink, Rogier Dorsman, Mitch Valize, Marlène van Gansewinkel, Fleur Jong en Sam Schröder een lintje.

Maar ook Larissa Klaassen, Imke Brommer, Patrick Bos, Anouk Taggenbrock, Ilse Arts, Sylvana van Hees, Lindsay Frelink, Jitske Visser, Julia van der Sprong, Bo Kramer, Xena Wimmenhoeve, Cher Korver, Saskia Pronk, Carina de Rooij en Mariska Beijer zijn benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tristan Bangma, Jetze Plat, Sanne Voets, Daniel Abraham, Vincent ter Schure, Timo Fransen, coach Gertjan van der Linden en Sanne Voets namen een Chapeaubeeldje in ontvangst.

Vervolgens gingen de medaillewinnaars naar Paleis Noordeinde in Den haag, waar ze ontvangen werden door Koning Willem-Alexander en Prinses Margriet. De dag werd afgesloten in het Kurhaus in Scheveningen in het zonnetje werden gezet met een huldigingsprogramma, gepresenteerd door Humberto Tan.

Gerelateerde artikelen