Website_TeamNL-Lisa Bunschoten.jpg
Wereldbeker

Wereldbeker parasnowboarden

  • 8 februari t/m 9 februari 2023
  • Vanaf 11:00
  • Cortina d'Ampezzo
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

In het Italiaanse Cortina d'Ampezzo wordt 8 en 9 februari een wereldbekerwedstrijd voor parasnowboarders gehouden.

TeamNL bestaat uit:

Lisa Bunschoten, Chris Vos

Camper
Chris Vos en Lisa Bunschoten hebben hun camper ingepakt en zijn inmiddels naar de Alpen gereden. De komende weken zullen ze in de bergen vertoeven, onder andere voor de World Cup in Cortina d’Ampezzo en het WK in La Molina. De World Cup in Italië wordt de derde World Cup van het seizoen voor het Nederlandse koppel. Ze zullen racen op de course waarop Glenn de Blois afgelopen week nog vierde werd.

Vos won eerder beide banked slaloms in Landgraaf, terwijl Bunschoten een eerste en een derde plek wist te bemachtigen. Het zal een bevestiging geweest zijn voor het koppel dat ze op de goede weg zijn.

En de zeges in Landgraaf bleken inderdaad geen toeval te zijn, want ook in Pyhä, ditmaal op de snowboardcross, presteerde het Nederlandse koppel goed en dus mogen ze een aantal medailles meenemen terug naar huis. Lisa Bunschoten slaagde erin om beide World Cups te winnen, terwijl Chris Vos een tweede en een vierde plek wist te bemachtigen.

“Ik heb heel veel zin in de World Cup in Cortina! Gaaf dat we dit seizoen meerdere wedstrijden in Italië hebben. Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan de SBX (snowboardcross, red.) in Pyhä en zeker ook aan de trainingsweek die we daar daarna nog gehad hebben, ik hoop dit door te trekken in Cortina en de andere wedstrijden die daarna volgen!”, aldus Bunschoten. (NSkiV)

Programma:

Snowboardcross: woensdag 8 februari vanaf 11.00 uur.
Snowboardcross: donderdag 9 februari vanaf 11.00 uur.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen